Ronde 2 van de interclubs. Vandaag moesten we tegen een ploeg die op voorhand 3 ploegen hadden ingeschreven. Echter het noodlot besliste anders. Wegens te hoge ambities van bepaalde spelers en bestuursleden kwam het tot onderlinge confrontatie en was er een afscheiding ontstaan tussen de nu 2 bestaande clubs uit Lier. Terwijl SKOG 5 zich mocht bekommeren rond het nieuwe ChessLooks Lier, konden wij duelleren tegen Lier 2. Wat op papier een makkie zou lijken, is behoorlijk anders uitgedraaid…

Op bord 1 mocht ik het opnemen tegen de jarige ex-skogger Bart Peeters. Na een relatieve rustige opening weet hij een pionwinst te forceren en die zag Kenneth nooit terug, zelfs niet na behoorlijk tegenspel. 1-0 voor Lier 2.

Op bord 2 kwam Jef DM een Scandinaviër tegen tegen ex-skogger Jan Segers. Jef kwam in een zeer solide stelling terecht dit de volgende situatie opleverde: K D 6pionnen, tegen K T L 4 pionnen. Jef rukte op met zij pionnen en na héél lang spel moet Jan Segers het onderspit delven. 1-1.

Op bord 3 kwam Paul Billion in een Konings-Indiër terecht. Na een aantal zetten kwam Paul een stuk achter, maar kreeg na een paar zetten onverwachts veel tegenspel. Door de onervarenheid van zijn tegenstander wist Paul het evenwicht te herstellen en zelfs zijn tegenstander te overheersen. 1-2 op de teller.

Op bord 4 kregen we wederom een vrouwenclash… aiaiai… als dat maar goHed komt… tenminste een gedachte bij voorbaat… Heidi kwam relatief OK uit de opening, hoewel het een aantal zetten later slechter voorstond wist ze toch haar kalmte te bewaren en het vrouwenonderonsje te winnen. 1-3

Nu staan we met 6/6 mee aan de kop. Moet er bepaalde ambitie komen in deze ploeg? Mijn insziens niet… Plezier met een leuke ploeg is het belangrijkste, ongeacht wat de anderen van onze ploeg verlangen… Niettegenstaande dat ik toch enige verlangens heb, wil/kan ik geen enkele druk op mijn ploeg leggen… Dus ploeggenoten, laat die criticaster maar tetteren… WIJ SPELEN ONS SPEL HOE WIJ HET WILLEN!!!!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *