Uit in de Limburg, weliswaar vlak over de schreef. Tess is een club met momenteel 12 (!) leden, waarvan een iemand 94 jaar is (vlgs de gegevens van de elo lijsten), en als iemand van onze ploeg na afloop ginds suggereerde dat het wijs zou zijn om dat soort verenigingen te (zien) fusioneren met omliggende clubs, gingen alle schaarse autochtone haren de hoogte in, in afgrijzen gepaard met zacht-Limburgse ontkenningen voor het leven. Een suggestie voortgekomen onzerzijds te meer, omdat net nu het traditionele lokaal van Looise Schaakkring opgezegd was, wegens een overlijden gepaard met verandering van uitbater, die niets te maken wilde hebben met schaakclubs of andere rare niet genoeg opbrengende verenigingen) wat maakte dat wij nu in een lokaal zaten in een gehucht zes kilometer verder, een soort schoollokaaltje waar net nu, ook om 14h een Sinterklaas feest van start ging, vlak naast het schaaklokaal, gescheiden met een ersatz kartonnen wand, met inbegrip van versterkers, microfoons, samenzang (“een twee drie vier Sinterklaas is hier”, of hoempa hoempa tralala” of griezel-poppenkast tussendoor,) enfin de Looise thuisploeg trachtte onze gemoederen te bedaren, volgende keer zal het beter gaan, maar ja, dan natuurlijk wel met andere bezoekers neemt u ons dit niet kwalijk. tja. Schaken in een achteraf kamertje in Vlaanderen, ik weet er ondertussen alles van, na tientallen jaren, zelfs in 4e afdeling (sorry mensen van 5e afdeling).

Die Looise ploeg had na drie ronden nul matchpunten, wij twee, dat is dan natuurlijk al een regelrechte degradatiematch.

Zij wonnen ze, hun levensmatch.

Hoe dat zo gekomen is, eerst hield Rudi remise op bord 2, met wit in een Slavische opening zonder veel wederzijdse kansen, daarna won nogal uit het niets Yannick op 4, waar zwart een keiharde remisekans liet liggen, Jeroen hield het op 1 tegen 2000- niet met zijn Pirc, en daar zat ik terug met mijn beslissende partij.

Zwart en tegen 1.d4 Mijn tegennatuurlijke schaak. Hij pakte de damevleugel in, ik ging voor een koningsaanval. Hij moest mat of ik verloor. Hij ging niet mat. Partij verloren, ploeg verloren, vervelend, maar ja.

Volgende week naar Brasschaat. Opnieuw zwart, zucht.
Moet ik dit nu echt schrijven ? Vanaf nu zijn wij officieel degradatiekandidaat. Voor de 4e naar de 5e afdeling. Drie onklopbare ploegen wachten ons nog, dit seizoen. Blijven er vier over. Dat worden onze echte top matchen.
Zondag beginnen we er aan. Brasschaat staat op 6. Pakken, die mannen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *