SKOG 5 moest het vandaag opnemen tegen Westerlo 2. Geen sinecure als je weet dat Westerlo op elk bord een ruim elovoordeel had.

– Matthew op 4 was als eerste klaar. Hij betaalt duidelijk nog leergeld in zijn eerste jaar dat hij interclub speelt. Hij verloor al snel een stuk, maar gaf de moed niet op. Het was aan zijn tegenstander om te bewijzen dat hij in het eindspel wit mat kon zetten met dame en loper. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar na lang aandringen vond hij toch nog de manier waarop.

– Op bord 3 leek er weinig aan de hand in een positioneel geschuif van een slavische variant. Tot Mart zich vergiste en een stuk en de partij wegblunderde.

– Bert speelde op 1 in zijn gekende stijl. Pionnetje geven voor het initiatief en alle stukken naar het vijandelijke gebied brengen. Met een mooi torenoffer haalde hij de partij binnen.

– Wit had op 3 een licht voordeel in het eindspel toen Gert in de fout ging en een vol punt leek te moeten inleveren. Wit miste echter de juiste voortzetting, waardoor zwart de kans kreeg de stelling terug in evenwicht te brengen. Winst zat er echter niet meer in en er werd dan ook logischerwijze remise overeengekomen.

Eerste nederlaag van het seizoen, op naar eerherstel volgende week in Brasschaat!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *