We vertrokken met een verzwakte ploeg richting KASK maar elogewijs zouden we de klus moeten klaren…

Op bord 4 begon jeugdschaker David aan zijn interclubdebuut. Een toffe, beleefde jongen met een gezonde passie voor het spelletje. Hij speelde lang niet slecht, won al gauw een pion of 2, maar vergat (of heeft de meester dat nog niet geleerd?) dat mat voorrang heeft op veroverd materiaal: 0-1. Deze jongen heeft zeker wel het potentieel om er te komen!

Ruben schoof hierdoor een bord naar boven en scoorde weer een vol punt. Ruben is aan een uiterst sterk interclubseizoen bezig met een 100% score uit 4 partijen. Meer van dat, Ruben! 1-0.

Mart op 1 kwam gedrongen uit de opening, naar eigen zeggen omdat hij de opening verkeerd behandeld had en een verkeerde volgorde van zetten had gespeeld. Hierdoor verbruikte hij heel wat tijd in het middenspel om een goed plan te vinden. Toen zijn tegenstander remise aanbood en Marts tijd al behoorlijk geslonken was, werd die met dank aangenomen. ½

Het venijn zat in de staart. Gert had de hele partij het betere spel en dacht te kunnen afwikkelen naar een beter eindspel. Toen winst er niet bleek in te zitten, bleef de koppige ezel maar zoeken naar het volle punt met desastreuze gevolgen : in plaats van vrede te nemen met een halfje, kreeg hij, na een misrekening, nog een dikke, verdiende nul aangerekend en liet hiermee de ploeg in de steek… mea culpa! 0-1

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *