Van de zuidrand naar Deurne-Centrum reizen is met het openbaar vervoer een hele onderneming op zondag. Ik deed er vanuit Edegem 70′ over, Jeroen echter 90′ vanuit Wilrijk, maar die had dan natuurlijk wel staan blinken voor het pand aan de Turnhoutsebaan 28 te Antwerpen/Borgerhout, terwijl de SK Borgerhoutse het natuurlijk nodig vindt om al een aantal jaren op dat adres te spelen in … Deurne. Die 25′ verlies zal Jeroen zeker niet geholpen hebben, maar ik moet toch aannemen dat hij wel vakkundig werd weggetikt door skogger (!) Tony. Hun onderlinge stand in het CK te Mortsel bedroeg 0.5-1.5 en daar komt dan nu nog een verliesje bij. Eloverschil ? 200 punten.
Borgerhoutse 3 stond 3e in de rangschikking maar ze hadden dikwijls met 2.5-1.5 gewonnen zodat ze wel veel matchpunten voor ons stonden, maar bijna geen bordpunten. Daar lagen dus kansen op een 2-2 bijvoorbeeld. Op bord 4 vloog Yannick onze ex skogger Paul Hanssen als een bezetene naar de keel, in een KI met pionoffer, alles open gegooid op de g en h lijnen, en afmaken die winkel met een verschrikkelijke e4-e5. 1-1 En nu rap weg, zei Yannick, ik moet mijn TGV nog halen, gelukkig niet die van 6 uur maar van half tien. Ik won, zoals heel dikwijls, materiaal vanuit de opening, een h-pionnetje weliswaar, niet veel maar allé, toch plezant hé, 20 zetten later blunder ik een stuk weg, wit vindt dat echter niet, en net daardoor win ik een 2e pion. Het onding eindigt met ongelijke lopers, 1 + 2 verbonden pionnen tegen 1 pion. Geen doorkomen aan, zijn koning staat perfect, midden tussen mijn 2 vrijpionnen en 1.5-1.5 Ploegspeler Rudi bood dan remise aan, aan Mortselaar niet-skogger Ernest, maar die speelde nog een hele tijd op winst, na een erg tactische Engelse partij (ja, ja die bestaan wel degelijk ook in het symmetrisch Engels). Toen ik remise accepteerde deed Ernest van Borgerhoutse onmiddellijk hetzelfde en eindigde de ontmoeting in een voor ons heuglijke 2-2 waardoor we zorgeloos het seizoen in 4e afdeling kunnen afmaken. Ik hoop niet dat een of ander wiskundig wonderkind nog varianten vindt waar we nog zouden kunnen zakken, ’t is goed geweest. Volgende keer pakken we die gozers van topclub TS Mechelen eens lekker in, met dat waanzinnig rood en wit publiek achter ons moet dat kunnen, we huren ze gewoon in, ze hebben toch niets anders meer te doen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *