Vorig jaar speelde ik bij Borgerhoutse tegen Ivo Tuyten op bord 3. Remise was toen mijn deel, in een eindspel met 2 pluspionnen in een ongelijke loper toestand. Vandaag zat ik aan bord 4, en Ivo op bord 1. Dan ben je natuurlijk wel huizenhoog favoriet. Bght 3 gaat dit seizoen niet veel MP’s halen. Individuele succesjes zoals ex skogger Paul Hanssen die tegen mij een foute berekening afstrafte, zullen volgens mij niet dikwijls genoeg de 2-2 of beter opbrengen. Rudi begon als eerste met een acceptatie van een vroeg remisevoorstel. Met wit. Dat bracht enig fronswerk van mijn wenkbrauwen met zich mee. Gedaan, de droom van 44 punten op 44. Wit hoort niet te snel remises te aanvaarden als er nog zwart labeur achter zit. Ik moet hem vergeven, op het moment van zijn beslissing stond ik torenhoog favoriet. Jeroen speelde op 1 met zwart Tuytens vriendelijk de vernieling in, wat ik al stellig had verwacht (! sorry Jeroen je hebt dat uitmuntend afgewerkt) restte nog Jan. Die won zijn Sicilianer heel moeizaam, tot een uur of zeven of zo iets maar hij deed zijn ding en bracht het punt naar Mortsel, in een fraaie partij van L+P tg T.
Ben ik nu rancuneus of cynisch ? Ik heb meer dan drie uren het luide geronk van Paul H vlak over mij ondergaan, elke adembeweging lang, veertien keer per minuut, ik moet zeggen dat ik er compleet ga ga van werd, maar ik heb er geen officiëel punt van gemaakt. Deze maal, laatste maal, Borgerhoutse. Volgende keer pik ik het niet meer, en claim ik hinder. Vorig seizoen tegen Ivo zat Paul schuin over mij en bestond hetzelfde probleem al. Sorry Paul, ex clubgenoot, maar dit wordt te moeilijk, iedereen weet dat ik supergevoelig ben voor dit soort foute toestanden.
Maar : We weten allen hoe belangrijk het spelletje voor Paul is. Wie moet er dan inbinden ? Ikke, vrees ik. Ik zal er een jaartje over slapen …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *