Op visite bij de nr 2 van de rangschikking moesten wij hier vandaag niet per se komen winnen, elk bordpuntje daarentegen was welkom met het oog op de laatste, beslissende ronde van volgende week tegen Turnhout 1. Daarin zijn wij niet geslaagd. Jan V was onverwacht out voor de komende dagen/weken en werd vandaag vervangen door Ghislain, op 4 dus in mijn plaats, zodat ik doorschoof naar bord 3, terug met zwart. Ghislain werd het verschil tussen 4e en 5e Nationale nogal brutaal gewaar toen hij redelijk vroeg een tussen schaak toeliet met stukverlies. Ik had niet veel te mopperen want even later verloor ik geen stuk maar een kwaliteit.
Het ging helemaal de verkeerde kant uit toen Jeroen na een echt deftige partij plots het overzicht verloor en Rudi een lang verbeide remise uitslag niet kon waarmaken.
Ze hadden iets van gemiddeld 300 elo punten meer, de mannen van de TSM. Is dat nog ernstig ? Is dat nog haalbaar voor gewone schakers ? Volgende week speel ik na 25 jaar mijn allerlaatste partij in de 4e afdeling van de skog-interclub. Ik speel niet graag in 5e Nationale met al hun jeugdspelers en forfaits, maar ik zal niet alleen zijn, we zullen zien wat de kalender brengt, en vooral de uitslagen van vandaag.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *