Pelt 1 had alleen op bord 1 ELO-overwicht, maar dat ELO niet alles zegt, weten we al langer. Het werd 3-3 en dat was blijkbaar ook een billijk resultaat.
René (1, wit) moest een Hollandse verdediging bekampen tegen een sterkere tegenstander. Lange tijd leek er weinig aan de hand en ook toen er een eindspel van torens + ongelijke lopers op het bord kwam, leek remise de normale uitslag. Zwart had evenwel heel goed gezien dat zijn loper sterker was dan die van wit en met fraaie techniek zetten hij dat voordeel om in winst.
Jan (2, zwart) dacht tegen 15 uur al de boeken te mogen dicht doen na een fameuze openingsblunder die hem een pion en de stelling kostte. Hij zette zich er evenwel eens goed voor en creëerde eerst tegenspel op de halfopen f-lijn, gaf vervolgens nog een pion om extra dreigingen te creëren en profiteerde uiteindelijk van wits tijdnood en om alsnog remise te maken.
Bart (3, wit) kwam met licht voordeel uit de opening. Het werd plots erg wild op de damevleugel toen beide spelers schijnoffers plaatsten. Geen van beiden vertrouwden de stelling echter en nog voor er een definitieve afwikkeling kwam, werd remise overeengekomen.
Pascal (4, zwart) leek wits openingsspel af te straffen door een paard te winnen, maar overzag een verrassende tactische wending die hem de dame kostte voor loper en toren. Kort daarop moest hij opgeven.
Dries (5, wit) won in het vroege middenspel een stuk voor een aantal pionnen. Zwart spartelde lang tegen en probeerde zijn (nu ja, haar) pionnenmeerderheid in het centrum te laten oprukken, maar hoe meer stukken er werden geruild, hoe duidelijker de winstweg werd voor wit. In het verre eindspel had wit een randpion over, net als een loper en dat was er een van de juiste kleur om te kunnen winnen.
Luc (6, zwart) zou naar verluidt niet goed uit de opening zijn gekomen, maar toen uw verslaggever voor het eerst ging kijken, stond de witte koning ergens op c3 en werd hij belaagd door dame, toren en loper. Zwart won een stuk en ging uiteindelijk het dubbele-toreneindspel in met een loper extra. Dat bleek genoeg voor de winst.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *