Verslag door Alain:

We zijn weer aan het einde gekomen van het Interclub seizoen. Jammer dat we de laatste ronde verloren wat zeker niet nodig was! Over naar de partijen. Ikzelf koos dit keer voor een gewone opening: het Londensysteem. Ik kreeg een iets betere stelling maar de Nederlandse tegenstander verdedigde heel taai en de partij verzanden in remise. Bart kreeg in de opening alles wat hij wilde hebben en kwam in een gewonnen toreneindspel terecht met een pion meer en een witte koning die in een mat net zat. Bart blunderde echter en jammer maar helaas het punt ging naar de overkant!

Dries (met wit) kwam geweldig uit de opening en tijdens het middenspel speelde hij heel de partij, terecht, op de loper op b7 die op zijn eigen pionnen keek. Langzaam maar zeker, in Magnus stijl, werd de zwartspeler van het bord geschoven mooie afsluiter van Dries.

Pascal met zwart koos voor 1.d4 d5 2.c4 c5, een variant die je zelden ziet maar af en toe spelen ze het toch eens. Pascal, die het puur op gevoel speelt, zonder theoretische kennis, kreeg het betere eindspel, won een pion maar moest lang werken om het eindspel uiteindelijk te winnen. Ook voor Pascal mooie afsluiter! Bij Tobias met de witte blokjes kwam een Siciliaan op het bord wit liet een pion op g2 komen waardoor zwart met een kleine combinatie het uitmaakte. Yannick kon er voor deze laaste ronde niet bij zijn maar gelukkig was Jaques zo vriendelijk om in te vallen. Ook hier kwam een Siciliaans op het bord met Lb5. Zwart kwam vrij snel onder druk te staan en het ELO verschil was ook iets te groot. Ook hier langzaam maar zeker van het bord geschoven maar dan door de tegenstander.

Na de laatste partij was er traditioneel nog een etentje we waren toch nog met vijftien man. Op het menu stonden alle soorten burgers; zoals gewoonlijk weer een zeer gezellige afsluiter van het seizoen. Zo, bij deze waarschijnlijk tot volgend seizoen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *