Na een bye in de vorige ronde kon SKOG4 eindelijk nog eens aantreden in de typeopstelling met Herman op bord 1. Echt leuk werd het echter nooit tegen Turnhout2, dat naast een forse tegenstander voor Herman een drietal duidelijk ondergewaardeerde jeugdspelers opstelde. Herman, nog niet helemaal hersteld van zijn rugpijn, kreeg een Russische variant op het bord die hij eerder deze week nog had bestudeerd. Op bord twee veroverde Ghislain in een Italiaanse opening het loperpaar en zadelde zijn tegenstander daarbij nog eens op met twee dubbelpionnen. Daarna werd hij echter vakkundig weggetikt en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Ik kon daar op bord vier weinig aan veranderen nadat ik op knullige wijze een pion had verloren in de opening en de hele partij tegen een slechte stelling aankeek. Na een fout van mijn jonge tegenstander kon ik een kwaliteit winnen, maar het resulterende eindspel (T en 6 p tegen L en 7 p) was zo tricky dat een zetherhaling tot remise leidde. Op bord 3 had Rudi vanuit zijn vertrouwde Frans een pion gewonnen, maar in het late middenspel overzag hij een vork. Kwaliteitsverlies en een hopeloos eindspel waren het gevolg en meteen was de match gewonnen voor de thuisploeg.
Onmiddellijk daarna kreeg Herman, die vakkundig een eindspel met minpion had verdedigd, een remiseaanbod en was de 3-1 een feit.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *