Verslag met dank aan Alain:
Op bord één bij Alain kwam een Dzindzi-ndian variant op het bord met het vreemd ogende 1.d4 g6 2.c4 Lg7 3.Pc3 c5 4.d5 Lxc3!? Wit koos na 5.bxc3 f5 voor het scherpe h4. Al snel bleek dat de zwartspeler zijn opening beter kende dan de witspeler. Zwart overspeelde de witspeler kwam totaal gewonnen te staan maar liet het toch verzanden in een remise—duidelijk geen speelritme meer .
Bord twee: Bart kwam bijna half uur te laat, iedereen al in paniek, hij bleek slachtoffer geworden te zijn van het circulatieplan. Hij begon met d4 en de zwartspeler koos ook hier voor g6 c4 Lg7 maar wit koos voor het rustige g3 en al heel snel werd de vrede getekend.
Dries, met zwart op het derde bord: de witspeler koos voor een zeer solide variant uit het Schots waarbij zwart heel snel gelijk spel kreeg, maar met weinig tijd op de klok blunderde Dries. Wat bleek nu achteraf: de klok was verkeerd ingesteld en na de 40ste zet kwam er plots geen 30sec increment meer bij. Jammer genoeg zag hij dit te laat en blunderde hierdoor in tijdnood en en zo ging de witspeler met het volle punt lopen!
Bord 4: Pascal met wit koos na 1.e4 d6 2.d4 Pf6 voor Pd2. De zwartspeler valt maar een paar keer per jaar in voor de ploeg en verbruikte enorm veel tijd. Pascal stond lange tijd beter, tot laat in het eindspel bleek dat zwart het juist kon houden
Yannick die niet moest gaan sporten vandaag (hoera, hoera) speelde met zwart het Wolga gambiet wat ontstaat na 1.d4 Pf6 2.c4 c5 3.d5 b5. Wit weigerde met Pf3 en uiteindelijk kwam er een Blumefeldgambiet op het bord. De witspeler vergat te ontwikkelen en onze man maakte brandhout van de witte stelling met een mooie mat als slot!
Bij Tobias kwam de ruilvariant van het Frans op het bord met c4—wat ook kan ontstaan na 1.c4 e6 2.e4 d5. Het werd een evenwichtige partij tot de zwartspeler blunderde en de verre opgerukte vrijpion van Tobias beslissing gaf !
Mooie overwinning op (het op paier sterkere) Jean Jaurès.