Verslag door Alain:

Bord 1: Alain koos dit keer voor weer een vreemde opzet, althans voor de ploegmaten toch. Namelijk 1.d4 d5 2.Pf3 c6 3.a3 uiteraard voorbereid door de witspeler! De zwartspeler, een Nederlandse Jeugdspeler met 2150 ELO, had veel dingen bekeken van de witspeler maar dit niet. Dit was al heel snel te merken aan het tijdverbruik de stelling bleef lang gelijk tot wit blunderde waar de tegenstander ook niet van gebruik maakte en de stelling werd uiteindelijk op zet 35 remise.

Bord 2, Bart met zwart: Hier verscheen een Dame-Indisch op het bord. Bart boot vrij snel in de opening remise aan zijn tegenstander wilde er niet van weten en ging voluit voor de aanval. Door de verdediging van de zwart speler viel niet door te komen en ondertussen had zwart al drie verbonden pionnen op de damevleugel die nadat de witte aanval niet doorsloeg niet te stoppen waren.

Op Bord 3 koos Dries weer voor zijn vogeltje 1.f4 dus (Bird’s) zelf heb ik niet veel van de partij gezien maar wel dat ze snel gedaan was en dat wit verloor

Bord 4, Pascal met zwart: 1.e4 d5 2.e5 ?! volgens de boekjes. Al snel kreeg zwart te touwtjes in handen; wit gaf een pion om wat tactische complicaties te krijgen, wat blijkbaar nog bekend was volgens de witspeler. Maar hij kwam in zo’n tijdnood dat hij door zijn vlag ging.

Bord 5, Yannick speelde met wit: Het Engels neo-Catalaans op het bord. Het werd een lange partij, al had zwart zich wel een zet of twintig kunnen besparen toen onze man twee pionnen meer had. Pas toen wit zowat geforceerd ging promoveren hield de zwartspeler het voor bekeken.

Bord 6: Hier een Spaanse opening de stelling vervlakte er kwamen ongelijke lopers op het bord wit probeerde nog lang maar er was geen doorkomen aan en de partij werd remise

A Talon

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *