Ploeg 5 begon aan het nieuwe seizoen direct met voorsprong. Enkele uren voor de wedstrijd werd er gemeld dat bord 3 forfait gaf wegens familiale omstandigheden.
Hopelijk komt daar alles goed.
Dan de wedstrijd zelf. Kenneth op bord 1 speelde in zijn gebruikelijke stijl: zeer aanvallend. Zwart plooide terug, zette zijn paard zelfs opnieuw op zijn startveld om een vork te voorkomen op c-pion. Enkele zetten later kan wit dan met de loper op h7 offeren met schaak. (Zwart moest nemen want anders ging de dame eraf na een schaakje met het paard.) Volgde Dame h5 met schaak. Koning terug naar g8. Paard naar g6 met dame aanval en dreiging op Dh8. Zwart maakt ruimte met Dame, Kenneth speelde dan f4 en toen dacht ik, maar het andere paard staat gewoon in??? Even later zag ik het ook. Paardje nemen was mat in 1. Na een snelle wedstrijd stond het dus 2-0. Enrique bouwde zoals gewoonlijk zijn wedstrijd zeer rustig op met zwart. Kwam zeer goed te staan, speelde dan volgens zijn eigen zeggen enkele zwakke zetten waardoor zijn tegenspeler plots het betere spel kreeg. In een complexe stelling kwamen ze dan remise overeen. Ruben kwam goed uit de opening in een volledig gelijke stelling. Maar in zijn drang om het laken naar zich toe te trekken, laat hij zelf een pionnetje instaan. En 1 pionnetje worden er 2 en even later 3.
Einduitslag 2.5 – 1.5.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *