Zoals wel vaker gebeurd begon onze match tegen Wetteren 2 met enkele remises. Als eerste was Alain, op bord 1, klaar en even later hield ook Bart op bord 3 het voor bekeken. De derde die klaar was werd dan Tobias, die op het zesde bord een stukoffer voor drie pionnen tegen kreeg. Zijn tegenstander was echter te gulzig en probeerde nog een vierde pion te winnen maar blunderde daarmee een kwaliteit. Met een toren meer was de winst dan vlug binnen.
Op dat moment zag het er gpoed uit, want ook Dries leek een goede stelling te hebben. Hij had de dame geofferd voor toren, stuk en een overweldigende aanval. Helemaal op het einde van de partij liep er echter iets mis, en was het plots wit die mat werd gezet. Ook Pascal moest kort daarna het onderspit delven. Hij kwam uit de opening met een bedenkelijke stelling, en net doen hij tegenspel leek te zullen krijgen bleek de witte aanval door te slaan.
Als laatste was Nikolaas nog bezig, op bord twee. Zijn tegnstander had een stuk gegeven voor drie verbonde vrijpionnen. Wit gaf het stuk terug voor twee van die pionne, maar de overgebleven pluspion bleek in het toreneindspel doorslaggevend.De ploegen die achter ons staan in het klassement verloren ook, dus wat dat betreft veranderd er niet veel. Toch wordt het tijd dat we nog eens wat punten pakken, zodat we definitief in veiligheid zijn voor het einde van het seizoen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *