Eindelijk. Het heeft tot de voorlaatste ronde geduurd maar SKOG heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. Het geeft ons nog een waterkansje tot behoud. Sowieso zal er volgende week gewonnen moeten worden en dan nog…
De meesten onder ons hadden al wel eens in het café ‘Beautiful Planet’ op het Antwerpse De Coninckplein gespeeld, dus we waren beducht voor de aparte speelomstandigheden. Behalve het feit dat er achteraan in het café wordt gespeeld, herinnerden we ons vooral van vorige keer dat het enige licht daar via een dakkoepel binnenkomt. Niet ideaal in de winter als het om 17u donker wordt. Gelukkig is het nu lente en bij aankomst had de cafébaas gelukkig al een bord aan de deur geplaatst “Ssst, hier wordt geschaakt”.
We wisten dat we vooral op de laatste 3 borden zouden moeten scoren. Nikolaas deed dat vrij snel met een mooi stukoffer dat de zwarte stelling helemaal blokkeerde. Hij mocht afsluiten met een mooie mat. Niet veel later volgde Tobias die een hele reeks pionnetjes van zijn tegenstander had afgenomen. Dries op bord 1 nam ondertussen het zekere voor het onzekere en legde nog een half puntje extra in het mandje. Invaller Michel maakte er een spektakelstuk van dat hij wist te winnen. De buit was daaarmee binnen. Bart moest dan wel een nederlaag incasseren na een moeilijke middag en Pascal bleef nog lang zwoegen en zweten om uiteindelijk na bijna 60 zetten toch te kunnen profiteren van een fout stukoffer in het eindspel van de tegenstander.
Laten we het toch nog even over de speelomstandigheden hebben. Als Luik-Bastenaken-Luik wordt gereden, de café-televisie aan staat en de cafébaas zelf een hele namiddag luidop commentaar geeft op de koers, zit rond te lopen en te bellen met zijn gsm op speaker, als die zelf zatter is dan zijn klanten en iedereen mateloos irriteert, dan zit er iets niet goed in je clublokaal. Ik kan me heel wat mooie plaatsen op onze planeet bedenken, maar Beautiful Planet is dat zeker niet. Na afloop van mijn partij dronken we nog een laatste pint, maar toen er wat louche types binnenkwamen, de voordeur op slot ging, de cafébaas tegen ons begon te lallen dat schakers psychopaten zijn (probeer het maar eens te ontkennen) en hij niet-legaal verkregen sigaretten begon te roken, hebben we maar snel onze schup afgekuist. Het moet de eerste keer geweest zijn dat we moesten vluchten uit een clublokaal.
KASK jongens, ga alsjeblieft op zoek naar een ander speellokaal. Als KASK ooit terug een fiere Antwerpse club wil zijn die nieuwe leden kan werven dan is een aangename speellocatie cruciaal. Antwerpen is groot, ergens moet er toch een zaaltje zijn. Slechter dan dit goor kot kan het nooit zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *