Als Turnhout 3 vandaag zou optreden met hun sterkste opstelling tot dusverre, gingen we het lastig hebben, aldus een voorspelling die ik half de week aan mijn gewaardeerde ploeggenoten lanceerde en er dus van uitging dat dit niet zou gebeuren, en onze kansen evenredig zouden stijgen. Het gebeurde natuurlijk wel. En bij de aperitief voor de strijd, bleek dat ze zich goed hadden voorbereid en veel aandacht hadden besteed aan ons geheime wapen op bord 4. Luc Jansen moest daar de remise veiligstellen maar dat lukte langs geen kanten na een zoveelste grandioze koningsaanval van onze kleine.
Zij stonden 4e, wij 6e na onze onverwachte overwinning vorige week tegen leider Mechelen 4. Herman met zwart op 1 hield Van Beylen goed op afstand, daarmee bedoel ik remise, hij zoekt waarschijnlijk vanavond of morgen zelfs nog ergens naar een sterkere voortzetting onderweg. Ikzelf kreeg met wit een Engelse partij over de vloer – tiens !- en hield het initiatief zonder veel problemen gaande en dus na ruil van alle paarden werd het platremise. Guy verloor tegen oude rot Zenuni, die ik al ken sinds Turnhout nog bij de Oost Indische Companie langsheen de zijderoute voer, en er net niet genoeg aan overhield om opgenomen te worden in het Hollandse Rijk.
Vriendelijke mensen, overigens in Turnhout, ze hadden de onweersbui net voor 14h00 bijna met paraplu’s bezworen, het lukte niet helemaal.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *