Het loopt dit jaar voor geen meter bij SKOG 1. Tegen een op papier best haalbaar Brasschaat 3 werd opnieuw verloren, ditmaal met 4-2. Op verschillende borden werden kansen gemist en dat blijf je natuurlijk niet doen zonder gevolgen. Het overkwam Dries en beide Jannen. Dries had het niet makkelijk op bord 1, in een stelling met korte vs. lange rokade. Zijn aanval op de koningsvleugel zag er echter veel gevaarlijker uit dan wat zijn tegenstander ondernam en geleidelijk aan zag het ernaar uit dat die aanval ook zou doorslaan. Helaas miste Dries ergens de goede voortzetting, waarop de balans naar de andere kant oversloeg. Bart (2) koos een variant tegen zwarts Boedapester waarvan bekend is dat hij geen voordeel oplevert, integendeel. Zwart stond meteen comfortabel en had weinig moeite om de zaak remise te houden. Jan T (3) kreeg vroeg in de opening een stukoffer tegen dat hij gewoon had moeten aannemen. Hij zou dan een tijdje secuur hebben moeten verdedigen, maar meer ook niet. Helaas nam hij het offer niet aan, waarna hij positioneel belabberd kwam te staan, een pion verloor en in een slecht eindspel terecht kwam. Hij haalde nog alles uit de kast om remise te halen. Wit moest opletten, leek op een bepaald moment zelfs niet goed te weten hoe hij de partij kon afmaken, maar dat lukte uiteindelijk toch. Nikolaas (4) was de enige die het volle punt binnenhaalde, al zei hij achteraf zelf dat het eerder zijn tegenstander was die het hem had cadeau gedaan. Winst is winst zeggen we dan. Pascal (5) offerde in de opening een stuk, zei achteraf dat het theorie was, maar kon in het vervolg niet bewijzen dat het een correct offer was. Uiteindelijk verloor hij de partij. Jan V (6) speelde een leuke aanvalspartij waarbij hij echter verkeerd afwikkelde. In plaats van zijn stelling verder te versterken, greep hij een kans om de dame te winnen voor twee torens. Helaas leidde dat niet tot mat maar tot remise.

We hebben in de eerste rondes veel forfaits moeten geven en dat heeft er duidelijk ingehakt. Degradatie komt dichtbij, maar toch is nog niet alles verloren. Nog drie ronden resten ons om punten te pakken!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *