Skog 1 – Westerlo 1, dat werd een moeilijke klus voor onze jongens, de bezoekers traden op in hun sterkste formatie, en dan is dat een ploeg die in 2e nationale IC gemakkelijk zou kunnen meedraaien.

Arbiter Bart (2020) had het te druk blijkbaar met andere dingen rond zijn oren om nog een deftige partij achter het bord te spelen, en moest al na 21 zetten opgeven tegen Andy Ooms (2286) op bord 2.

Zo rond een uur of half elf zag het er op de overige 5 borden allemaal nogal redelijk uit, en ik dacht even dat de ploeg voor een verrassend resultaat zou zorgen.

Carlo (1836) op 4 ging netjes gelijk op tegen Tim Peeters (2054), en nam rond de 20e zet zelfs de bovenhand. Maar dan wikkelde ik plotseling fout af, er kwam een niet-ingecalculeerde tussenschaak en ik kon prompt opgeven.

Quinten (1755) op 6 had een paar remise-aanbiedingen in de mouw, die door Jelle Rogmans (1941) werden geweigerd, en er ontstond een eindspel van paard tegen loper met elk 4 pionnen. Quinten ruilde plotseling ongedwongen zijn laatste stuk, en toen kon Jelle hem op zet 39 in een zetdwang krijgen die hem een pion en de partij kostte. Opgave. Zo, de 3 zwartspelers hadden al verloren.

Ondertussen had Nils (2150) voor de prestatie van de avond gezorgd, door IM Eddy Van Beers (2406) op bord 1 in een Siciliaan met het pionoffer op b2 op afstand te houden, en zelfs de 7e rij te bezetten met D en T. Remise en de eer was gered !

Guy vH (1789) speelde tegen Mark Van Dijck (2037) een dijk van een partij maar moest er in extremis toch af, na een penning op zijn koning met pionverlies, en dit ook al na tweevoudig remise-aanbod.

En tenslotte eindigde als laatste partij de ontmoeting Lino (1871) tegen Stief Gysen (2054) op bord 3 ook al op een nederlaag, Stief is een speler van Temse. Speelt Temse dan geen ZT ? Een speler van een club mag bij mijn weten slechts ZT spelen voor zijn hoofdkring. Als die club dan geen ZT meespeelt, kunnen haar spelers dan eender waar meespelen ?

Een heel zware nederlaag tegen een sterke tegenstander, waar het er onderweg naar uitzag dat er toch enkele halfjes zouden kunnen worden opgeraapt. Als spelers als JT, PdK, SvR, PB, RP niet meespelen, dan wordt het dit jaar een eersteklasretour naar de tweede afdeling. Gegarandeerd. Want die andere ploegen in de reeks zijn op hun beurt niet erg veel zwakker dan Westerlo 1 !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *