Eindstand 3-3
Amper drie dagen na de openingsronde speelden we nu al in de 2e ronde een echte degradatiematch tussen de twee zwakkere ploegen uit de 1e afdeling. Er is straks maar één daler, dus dat was hier al direct een kapitale ontmoeting. Skog trad op met alweer een reserveploeg, als je bedenkt dat BvT (Skog speler n° 6) op 1 zat, Lino (speler n°12) op 2 en CD (speler n°13) op 3.
Met dit toptrio ga je 1e klasse niet overleven. Ergens vinden wij dat niet kunnen vanwege Oude God. Goed, in afwachting van betere tijden gingen we er dan maar weer voor :

Carlo, opnieuw met zwart, stelde zich in een aangenomen Catalaan te passief op. Het werd dus niet een aangename Catalaan. Mijn sterkere tegenstander haalde er alle profijt uit, beheerste het centrum en de damevleugel, zwart realiseerde niets op de koningsvleugel, probeerde niet eens. Wit won een kwaliteit na 17 zetten en zonder enige compensatie gaf ik er na 25 zetten wijselijk de brui aan. Je hebt zo van die dagen.

Even later gebeurde er iets vreemd. Jan V had een stelling opgebouwd met flinke koningsaanval, met wit op 4, tegen Frank Schrickx. Toen de sluwe vos remise voorstelde nam JV het aan. Bleek dat Jan in feite beter stond en hier objectief gezien had moeten doorspelen ! Maar ja, in een analyse is alles veel gemakkelijker, en ik denk dat JV op tijd in zijn beddeke wou liggen op een maandagavond.

Nikolaas op 5 won met zwart vrij logisch en alles bij mekaar vlot van een tegenstander die drie maal na elkaar per vergissing de klok van buurman Jan Viaene indrukte. Nikolaas, bedankt voor je komst, je had vandaag examens gepasseerd aan de Unif, en dan is het niet altijd logisch dat je voor je sport dezelfde avond present geeft. Bovendien was je het eerste bord van Skog dat in deze competitie kon winnen, na 6 nederlagen en 2 remises. Oef. Maar je was ook de eerste skogger deze competitie die eens tegen een lagere elo mocht uitkomen -:

Toen stond het gelijk. 1,5 – 1,5
Het zag er op de andere borden niet goed uit. Bart stond slecht, Lino stond krom en bij Quinten kon het alle kanten uit.
Bart moest er af op 1, net als voor Carlo is 2 zwartpartijen op 3 dagen een beetje teveel van het goede. En dan nu nog op bord 1 !!

En dan werd het plotseling heel spannend op de beide resterende borden. Zowel in de stellingen als in de tijd kon alles nog gebeuren, lukken, mislukken. Beide borden haalden de 40e zet, waarbij vooral Quinten op 6 snel moest spelen, en de klokken werden bijgedraaid. Alain (ex Skogger, nu in Temse maar deze club speelt de ZT niet mee, vandaar zit hij voor dit tornooi in Kask) op bord 2 offerde een toren voor een eeuwige schaak, bedacht nog een ultieme list voor meer, maar Lino pareerde met een knappe laatste zet : remise.
Quinten had ondertussen een verbonden stel vrijpionnen op de damevleugel gecreëerd, en moest slechts 1 enkel ding doen om deze macht te doen valideren : de dames ruilen. Wat hij propertjes en dwingend deed, en de buit was binnen.

3-3 is geen slechte uitslag. Het enthousiasme bij onze ploeg was opvallend. Bart en Quinten deden een voor deze avond voorziene Liga-BV naar een latere datum verplaatsen om te kunnen meespelen. Bedankt boys. Kask voorzitter Boey, aanwezig, had de eer gelaten aan zijn ploegmaats om tegen ons ‘zwakke’ zestal te spelen, misschien krijgen ze er nog spijt van !
En nu, nu is het voor de rest van deze competitie aan de jongens met de hogere elopunten. Wij vernemen dat vanaf ronde 3 alles in zijn plooi zal gelegd worden, en dat we vanaf dan sterker zullen te voorschijn komen.

Eerst zien zei de blinde en hij stak het rode licht over.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *