Het zijn keidrukke dagen, het drukste moment van het seizoen – voor sommigen onder ons is het vandaag de 4e partij op 8 dagen. We slaagden er in dezelfde typeploeg op te stellen als vorige keer, toen we in Deurne gingen gelijk spelen. Wat werd het nu thuis tegen Borgerhout 1, duizendvoudig winnaar van de ZT ?

Jan T (2074) op bord 2 verloor al redelijk snel tegen Danny Haberkorn (2145) maar ik heb daar niets van gezien noch van gehoord hoe dat verliep. Sommige dagen loop je vanaf het begin nogal wat rond, andere dagen zoals vandaag blijf je lang zitten omdat je eigen stelling te veel tijd en energie van je vergt. Even later compenseerde Bart (2020) de stand met een zwart-overwinning op Tony Peleman, ex-lid van vele lange jaren en beduchte schwindler (2096). Bart in topvorm! Nog iets later won Stijn (2058) tegen Jorge Goncalves (2104) Stijn in supervorm !! en pas daarna heb ik iets van de andere borden en stellingen gezien. Dat ging dan in de eerste plaats over mijn eigen partij (1836) op 6 met zwart tegen Jos Mollekens (1866). Jos is een monument in de Belgische schaak, bijna vergelijkbaar met Marcel Adams of Jean Janssens. Ik denk dat hij in de jaren 50/60 mee in het Belgisch kampioenschap speelde, had onderweg een hele dikke 2200 elo en is wegens hoge leeftijd nu op een niveau gekomen waar amateurs als ik hem het moeilijk kunnen maken. Zo ook vandaag. In een aartsmoeilijk eindspel van P met 3 geïsoleerde pionnen elk, verspreid over het bord, ging ik echter rond de 50e zet in de fout, en een zetdwang deed de rest 1-0. Schaken blijft raar en onvoorspelbaar – vrijdag j.l. won ik in een slechte stelling tegen Greta Foulon, vandaag verloor ik een remisestelling tegen Jos Mollekens.
Lino (1871) hield remise tegen Ernest Provinciael (1881), een toreneindspel met 2 pionnen tegen 1 kon hij correct op afstand houden, en toen stond het 2,5-2,5
Daniel (2366) op 1 met wit had een overwegende stelling tegen Roeland Mollekens (2166) en toen gebeurde er iets heel vreemd met T+P en 2 verbonden p, tg. T+P. Beide heren gingen steeds sneller blitzen en er werd al lang niet meer genoteerd. Toen stond ineens Roeland mat, maar claimde het vallen van de vlag bij wit. Overleg alom. Spijtig dat BvT al naar huis was. Ik wil hier niet verder over uitweiden of het zou zich formeel nog tegen Skog kunnen keren, maar op het einde van de discussie gingen beide spelers akkoord om een remise als eindresultaat overeen te komen. Bizar, bizar.

Uitslag opnieuw een 3-3 tegen een sterke ploeg, en dat opent perspectieven voor het behoud. Maar zijn er hier wel andere ploegen dan “sterk” ??
Volgende keer opnieuw thuis nu dinsdag a.s. tegen Moretus 1 !
Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *