Druk was het zeker, CK, IC, en nu ZT er tussendoor. (En voor sommigen nog LK (= Liga K.) of nog iets totaal anders). ZT is altijd iets speciaals, in functie van hoe je speelt, met wie je speelt enz. Vandaag ging onze basisploeg van start met het enige verschil tegenover vorige keer dat JT vervangen werd door RP. (d.i. Roger Pincket) Om kwart na elf waren we nog met zijn allen stevig bezig, alle zes (of alle twaalf moet ik zeggen). Ik zal dan ook maar beginnen met iets over mijn partij te vertellen : Ze begon met 1.c4 c6 2.Pc3 d5 3.cxd cxd 4.d4 Pf6 5.Pf3 Lf5 ? 6.Db3 en na echt waar 25′ .,Lc8 terug in ’t kot. Voilà, twee tempi kwijt. Wit ontwikkelde goed verder met Lg5, e3, Pe5, Ld3 0-0 en Dc2 en toen, in het middenspel …… manoevreerde ik gewoon beter dan mijn tegenstander, kreeg een dynamische, aanvallende stelling en maakte het nog leuk af. Ik had geen idee omtrent de elobagage van mijn Russische opponent (Rakhmetov), maar vreesde dat hij een non classé was met 2200 elo waarde. Het bleken er achteraf 1769 te zijn. Ik zou ook nog kunnen zeggen dat mijn openingsbehandeling een valstrik was, maar dat geloven jullie toch nooit. Na een uur spel komt Roger me vragen wat hij met een zo juist ontvangen remise-aanbod moet doen. Ik ben wel ploegkapitein, maar ik ben toch maar bord 6, en dat ligt voor mij dus nogal moeilijk en delicaat. Ik zeg hem dat ik het nog wat vroeg vind, en Roger vraagt me of ik die gast zijn elo’s ken. Ik ontken, en zeg dat ik denk dat hij zeker niet meer elo’s heeft dan Roger. Dat klopte dus achteraf : die had 4 puntjes minder ! Goede coaching : Roger heeft doorgewerkt tot bijna half een, en won toen na een boeiende, over en weer gaande partij, de eindstand op 4-2 brengende. Ondertussen had Lino naast mij met wit een evenwichtige partij achter de rug tegen Theo Lavet, die op een billijke en logische remise eindigde, en had Stijn in een Hollandse verdediging verloren van Robert De Hert. Klein dipje voor de scoremachine van de club ! Bart had een prachtige stelling met wit, naar eigen zeggen, met een paard op d6, en vond de weg naar de 1-0 niet, dus werd het daar remise, en Daniel speelde positioneel heel verfijnd met een sterk loperpaar, en won tegen Henri Van Damme. Nog 2 ontmoetingen en de ZT zit er op. Het begint te dagen in den oosten, misschien moeten we helemaal niet zakken !
Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *