Met het kleinste verschil verliezen van de kampioen van vorig jaar is niet slecht ! Gemiddeld meer dan 100 elo-punten verschil en het heeft niet veel gescheeld of we hadden nog gelijk gespeeld. We staan nu op de 6e plaats, al zegt dat nog niet veel natuurlijk. Tijd om eens te schetsen hoe de partijen verliepen.

Nils had op bord 1 met Steff Helsen m.i. een nogal chaotische stelling op het bord, zijn tegenstander speelde vrij riskant door meteen zijn koningsvleugel open te gooien en rokade uit te stellen. Nils hield het hoofd koel en voor ik het goed en wel besefte was het “over en out”. Mooi !

Bart was het vlugst klaar, helaas want hij kwam na nog geen 2 uur terecht in een inferieur toreneindspel waar het pionnenoverwicht van zijn tegenstander te groot bleek.

Nikolaas speelde zoals we hem ondertussen kennen, na 13 zetten stond hij al met zijn pionnen te kloppen op de deur van zijn tegenstander. Maar er werd niet opengedaan, integendeel er zelfs iets te hard teruggeklopt op zijn eigen deur, en zo blijkt weeral dat aanvallen terwijl de eigen koning niet veilig staat vaak een overhaaste beslissing is.

Lino is duidelijk in vorm, niet alleen in interclub haalt hij mooie resultaten, ook vrijdagavond snoepte hij een half puntje af van zijn tegenstander. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, we stonden op dat moment 1.5 – 2.5, met nog de 2 laatste borden te gaan.

Mijn tegenstander bracht me niet echt in de problemen, integendeel ik stond gewoon beter. We zijn vrij vlug een toreneindspel ingegaan waar ik gratuit een vrije randpion kreeg en een slechte pionnenstructuur bij de tegenstander had veroorzaakt, dat kon niet mislukken dacht ik. Wel dus, één dom foutje van mijn kant was genoeg om dit verhaal op remise te laten eindigen.

En dan hadden we nog Guy, die leek nooit echt in de problemen te komen en ook daar zagen we een toreneindspel dat de beslissing moest brengen. Het werd uiteindelijk remise, op voorhand teken ik voor zo’n resultaat, al was het wel spijtig dat de winnende zet e5 werd gemist op het einde.

Maar kom, al bij al een billijk resultaat, en indien volgende ronde Daniel en Jan meespelen tegen Westerlo maken we toch goede kansen om in deze reeks te blijven…

Quinten

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *