Onze eerste ploeg speelde tegen Westerlo 1, die qua ELO vooral op de laatste borden in het voordeel was. Droog bekeken is de uitslag niet zo goed, 1.5 punt is magertjes. De overwinning van Wout op 1900+ deed ons daarom dubbel deugd.
Hieronder een kort overzichtje.
Nils op bord 1 maakte onverwacht een blunder door een matdreiging te overzien: het was duidelijk zijn avond niet.
Nikolaas maakte al remise na 20 zetten, na wat ruilen hier en daar bleek al dat wederzijds niet veel kansen konden worden afgedwongen.
Lino had waarschijnlijk remise kunnen afdwingen, maar gaf in het eindspel onvoorzichtig een pionnentje weg. Daarna nog één en promotie van de tegenstander was niet meer tegen te houden.
Jan Viaene had het ook lastig en moest in het middenspel het iniatief aan zijn
tegenstander laten. Een tijd later moest hij opgeven.
Wout deed goed zijn best en kreeg uiteindelijk een remise-stelling op het bord: beide koningen stonden zowat in hun blootje en remise leek
daardoor het meest voor de hand liggend omdat geen van beiden risico zou durven nemen. Tenminste, dat dachten we tot Wout onverwacht met een mooi plan afkwam, hij bracht zijn koning naar de overkant, goed ingedekt door zijn eigen stukken. Wout’s extra stuk dwong zijn tegenstander enkele zetten later tot opgave. Fraai gedaan, zodat door deze overwinning de avond alsnog positief eindigde !
Guy op het laatste bord had het behoorlijk lastig, was een Joegoslavische verdediging, en Guy’s tegenstander kende het helaas beter.
Hopelijk volgende week tegen Moretus beter !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *