Het onderlinge duel tussen de eerste en tweede ploeg van Oude God leverde een paar mooie partijen op. Op bord drie begon Wout (ploeg 1) met wit tegen Kenneth een ingewikkelde combinatie. Dit leek materiaal te gaan winnen tot zwart plots mat in één dreigde. Uiteindelijk werd remise overeengekomen in een complexe stelling. De partij op bord 4 was als tweede afgelopen. Tobias (ploeg 1) speelde Konings-Indisch tegen Alejandro. Wit rokeerde kort en kreeg een zware aanval te verduren, die zwart uiteindelijk een vrijpion op e3 opleverde. Wit dacht deze te kunnen winnen maar hij bleek vergiftigd te zijn. Zwart won een stuk en de partij.

Op bord één had Dries (ploeg 2) met zwart tegen Nikolaas een antieke variant van het Spaans tegen gekregen: 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lb5 a6 4.La4 Pf6 5.d4!?. In een tactisch middenspel won wit een pion maar het leek erop dat zwart het eindspel TL6p tegen TL5p remise zou kunnen houden. Echter, hij ruilde de torens af in de veronderstelling dat het dan ontstane eindspel met ongelijke lopers remise was. De witte koning bleek echter veel te actief en wit kon alsnog winnen. De langste partij werd gespeeld op bord twee. Jef (ploeg 2) kwam met wit goed uit de opening tegen Richard. Deze werkte zich echter langzaam maar zeker terug in de partij, totdat hij een kwaliteit offerde/verloor. Wit leek beter te staan, misschien wel gewonnen, maar blunderde dan zijn dame. Zo won SKOG 1 uiteindelijk ruim met 3.5-0.5 van SKOG 2.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *