Oude God 1 moest het opnemen tegen Westerlo 2, op papier één van de minder sterke teams in reeks 2. Als eerste was Nikolaas klaar. Op bord twee speelde hij tegen 1.Pf3 een soort Koning-Indische opstelling die evolueerde naar een Pirc opening om dan via een variant van de Siciliaanse Draak in een bekende stelling uit het gesloten Spaans over te gaan. Hier koos hij een suboptimaal plan en geraakte uiteindelijk niet verder dan remise. Op bord 1 kreeg Daniël al vanuit de opening (een Budapest gambiet) een betere stelling die hij mooi uitspeelde tot winst.
Op het laatste bord kreeg Wout na een gesloten Siciliaans een maneuver partij voorgeschoteld waarin hij langzaam maar zeker beter kwam te staan to hij uiteindelijk pionnetjes kon beginnen winnen en naar een gewonnen dameneindspel kon afwikkelen. Richard tenslotte had op bord drie in de opening (ook een Budapest gambiet) een schijnoffer op f2 gemist waardoor hij al vlug een toren verloor. Hij verdedigde echter secuur en kreeg voor beide paarden uitstekende voorposten. Zwart probeerde dan te winnen door materiaal terug te geven maar kwam steeds slechter te staan. Uiteindelijk mocht zwart nog blij zijn dat wit een winstvariant miste en het eindspel remise werd. Uitslag 3-1 (ofwel 10-6) en SKOG 1 blijft mee op kop in het klassement.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *