Moretus 1 is één van de sterkere ploegen in de tweede reeks en stond samen met SKOG 1 aan de leiding na twee ronden. Het was dan ook aan SKOG 2 om zo goed mogelijk stand te houden en zoveel mogelijk punten van Moretus af te pakken. Die missie begon al slecht toen Dries‘ GSM na een tiental zetten afging. Op bord twee kreeg Tobias na een Koning-Indische opening ondertussen een gevaarlijke koningsaanval te verwerken. Hij counterde met een aanval door het centrum tegen een nog niet gerokeerde witte koning. In een extreem wilde partij was het uiteindelijk de witte aanval die to mat leidde.
Op bord 4 kreeg Kenneth na een dubieuze opening eveneens een zware aanval te verwerken. Hij verdedigde zich nog lang en leek nog terug in de partij te komen maar uiteindelijk besliste een vrije witte pluspion er anders over. Een 0-3 tussenstand dus. Gelukkig had Guy na een paar onnauwkeurigheden van zijn tegenstander ook een vrije pluspion die niet meer te stoppen was zodat hij voor de eerredder kon zorgen. Eindstand 1-3 ofwel 6-10.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *