ZT ronde 4 Noorderwijk 2 – SKOG 3 9-7

Een dinsdag op verplaatsing spelen, het is eens iets anders. Tegen een op papier duidelijk sterkere tegenstander (100 à 200 punten verschil aan elk bord) konden we de schade beperken dankzij onze witspelers. De borden (in volgorde van aflopen van de partij):

Johan Meyvaert (1192) – Laurent Drybooms (1432) 1-0

Johan speelde een irreguliere d4-opening waarin hij snel zijn h-pion liet oprukken. Hij offerde een paard voor een sterke koningsaanval en nadat er nog een toren op de zevende rij binnenkwam, kon zwart de gaten in zijn stelling onmogelijk dekken. Mat op g7 was het gevolg, en 3-1 voor SKOG.

Louis Laeremans (1437) – Frank Durieux (1330) 1-0

Kort na Johans winst stonden de bordjes terug in evenwicht. In een geweigerd damegambiet kreeg ik mijn stukken niet gecoördineerd. In het middenspel verloor ik een kwaliteit en stond verloren, maar via een trucje kon ik afwikkelen naar een eindspel met toren en 7 pionnen voor wit tegen loper, paard en 5 pionnen voor zwart. Ik kon het rekken tot de tijdscontrole, maar dan was de witte a-pion niet meer tegen te houden. 4-4

Leo Heylen (1667) – Alejandro Elizalde (1564) 1-0

In een Franse partij stonden de pionnen op de damevleugel vrij vroeg geblokkeerd, maar was wit het snelst in de uitbouw van een koningsaanval. Via de half open f-lijn stonden alle zware stukken gericht op Alejandro’s koning. Uiteindelijk volgde hier het tweede mat van de avond, helaas aan de verkeerde kant! Tussenstand 7-5 voor Noorderwijk.

Ghislain Vancoppenolle (1470) – Erik Laporte (1651) 0,5-0,5

In een Siciliaan met c3 werden twee lichte stukken en een toren geruild, waarna de stelling op slot ging. Er werd behoedzaam gemanoeuvreerd in de geblokkeerde, ingewikkelde stelling. Ghislain had voordeel op de klok en een sterk paard, maar een echt winstplan zat er niet in. Remise op voorstel van zwart en 9-7 voor de thuisploeg.

Een nipte nederlaag, maar onze witspelers mogen zeker tevreden zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *