Tegen een ploeg die gemiddeld met 80 elo meer optrad dan wij scheelde het een haar of we hadden gisteren de match gewonnen in plaats van ze te zien verzanden in een 2-2.
Het begon nochtans slecht toen heel vroeg op de avond Kenneth op 4 zich tegen Luc Claes op het bord verslikte en om half tien aan een avondje poolbiljart en vogelpik kon beginnen.
Ik had met wit op bord 2 een fraaie Engelse stelling opgebouwd met enige druk langs de c-lijn maar alle lichte stukken waren geruild en de remise loerde nooit ver weg om de hoek. Tot Johan Verduyckt ergens aan zet 33 iets overzag wat hem een pion kostte, slechts 6 zetten later met dodelijke afloop en opgave. 1-1
Guy vH zat goed in de match met zwart op 3, tegen Jef Verellen en kneep hem stilaan naar een verloren stelling. Guy moest, vooraleer de dodelijke klap uit te delen, een “Luftloch” maken, koos daarvoor de g7 pion, in plaats van de h7 pion, wat hem een half puntje kostte want net daardoor slaagde wit er met zijn dame in eeuwig schaak te houden via de velden d8 en e5. “Bijna” twee-een, maar het werd dus 1.5-1.5
Restte er nog tot bijna 01h ’s nachts de partij Bart Theys-Dries waar ons 1e bord in een eindspel terechtkwam van T+4 p tegen T+1 p. Wit slaagde er op miraculeuse wijze nog in om remise te houden, en Dries moet eens nakijken op de machine of het offeren van de toren voor wit’s laatste pion niet voldoende is om deze partij toch nog te winnen. “Bijna” 1.5-2.5, maar het werd dus 2-2 !

Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *