Skog 2 speelde gisteren een beschieden topper tegen schoten 1 om de tweede plaats in het klassement. We verloren nipt maar het had ook heel anders kunnen lopen, de schaakgoden lieten ons in de steek.

Gert speelde het benko gambiet, zijn tegenstander was er blijkbaar van onder de indruk en besloot het aanbod te weigeren door het passieve 4.e3 te spelen. Stelling in evenwicht. Gert duwde en trok zo lang hij kon maar moest berusten in remise, een resultaat waar hij zeker tevreden mee kan zijn.

Van Alejandro zijn partij heb ik niet veel gezien. Maar zijn vechtlust was bewonderingswaardig, met een kwaliteit achter maakte hij zijn tegenstander het nog knap lastig maar uiteindelijk moest hij toch de duimen leggen.

Kenneth verdedigde de pirc, de witspeler leek goed te staan, maar zwart had wel wat onorthodox tegenspel gecrëerd. Wit kon de situatie controleren en leek zijn positioneel voordeel te gaan verzilveren. Maar Keneth zou Keneth niet zijn mocht hij hier niets op gevonden hebben en stuurde de partij naar een toren eindspel waar hij een significant voordeel opbouwde door de vijandelijke koning op de laatste rij vast te zetten. Net op het moment dat hij de genadeslag ging toedienen miste hij een tactisch snufje en weg was het punt.

Zelf had ik na de opening een serieus voordeel, en dacht ten onrechte dat ik het snel zou kunnen afmaken, maar zoals zo vaak komt hoogmoed voor de val. Men tegenstander verdedigde creatief en kon serieus wat tegenspel creëren. Op een bepaald moment was de stelling terug volledig in evenwicht en leek hij het momentum over te nemen. Net op dat moment kon ik door een trukje het initiatief terug oppeisen waardoor mijn vrijpionnen gevaarlijk werden dan de zijne.

Op dit moment staan we op de derde plaats.
vijf punten achter schoten, maar we hebben nog alle reden om naar boven te kijken. Schoten moet nog tegen skog1 en zelf moeten we nog tegen de 3 laatste ploegen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *