Tegen een gemiddeld ongeveer even sterk Westerlo werd het bijna logischerwijs 3-3. Toevallig speelden sommigen onder ons tegen dezelfde tegenstander als drie weken geleden, toen SKOG 1 tegen Westerlo 1 uitkwam. Een duel in teken van revanches dus. En dat lukte bij de een al beter dan bij de ander.
Nikolaas (1) offerde een pion voor actief spel en voorsprong in ontwikkeling. Maar net zoals in de Interclubpartij verdedigde zijn tegenstander zich uitstekend, werkte zich na een mindere loperzet van wit uit de omknelling en won uiteindelijk een stuk. Jan (2) koos voor een scherpe verdediging tegen de Londenopstelling van zijn tegenstander. Wit leek een gevaarlijke koningsaanval te krijgen, maar zwart hield de zaken onder controle. Toen hij de kans zag om de dame te geven voor twee torens, aarzelde hij geen moment. De witte stukken werkten niet samen, de zwarte torens beheersten alle vitale velden en dat was genoeg om uiteindelijk mat of damewinst te forceren. Dries (3) kreeg al gauw de dame cadeau voor twee lichte stukken. Het duurde even voor hij dat materiaaloverwicht kon verzilveren, maar ondanks wat tegenspel van zwart, kwam zijn overwinning nooit in gevaar. Carlo (4) stond van bij de start ingedrukt tegen een sterkere tegenstander. Even leek het erop alsof hij het initiatief zou overnemen, maar wit won alsnog. Luc (5) deed wat we de jongste weken niet meer van hem gewoon zijn: een stuk wegblunderen. Einde partij. Quinten (6) zette een koningsaanval op en hield zo lang vol tot zijn tegenstander in de fout ging. Punt binnen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *