Met gemiddeld amper 17 ELO-punten verschil tussen beide ploegen is de 3-3 einduitslag geen verrassing. Toch hadden we het gevoel dat we er net iets meer hadden kunnen uithalen.
Daniël (1, wit) kwam naar eigen zeggen goed uit de opening en bereikte een overwegende stelling. Zwart verdedigde zich echter goed. Met allebei een zwartveldige loper, toren en dame, en één open lijn vond wit het moeilijk een winnend plan te vinden. Toen uiteindelijk de zware stukken van het bord waren, was de remise logisch.
René (2, zwart) kreeg een loeier van een koningsaanval over zich heen na een te vroeg rokade in de (achteraf bekeken) verkeerde richting. Met beide paarden in het verweer slaagde hij erin een vesting op te bouwen. Intussen probeerde hij tegenkansen te creëren op de damevleugel. Wit had er een stuk voor over om zijn aanval door te zetten en zwart bleef onder zware druk staan. Uiteindelijk sloeg de aanval door en 0-1.
Jan (3, wit) kreeg de nog zelden gespeelde Russische verdediging tegen. Wat rustig begon met snel stukkenruil werd al gauw een open partij met wisselende kansen. Na een nogal spectaculaire tactische afwikkeling kwam een eindspel op het bord waarin wit zijn slechter pionnenstructuur compenseerde door een sterk paard tegen een zwakke loper. Beide spelers hadden ook elk een toren en daarmee ging zwart in de fout. Op zoek naar pionwinst liet hij zijn toren volledig insluiten. Wit vond het juiste manoeuver voor kwaliteitswinst en daarmee was de winst op zak.
Dries (4, zwart) moest heel secuur spelen om een allicht niet correct stukoffer te weerleggen. Dat leek ook te lukken, toen door een incident de partij alsnog verloren ging. We kennen de details niet volledig, maar het is bijzonder jammer dat een boeiende schaakpartij op zo’n manier moest eindigen.
Pascal (5, wit) ondernam heel wat pogingen om te winnen, weigerde een remiseaanbod en trok op koningsaanval. Helaas werd hij daarbij iets te opportunistisch door wel een pion te winnen, maar te overzien dat dat ook een kwaliteit kostte. Zwart kreeg daardoor winstkansen maar drong uiteindelijk niet aan. Remise.
Yannick (6, zwart) deed wat hij al het hele seizoen doet: winnen. Helaas zag uw verslaggever weinig van de partij, behalve dat zijn tegenstander zijn sterke loper cadeau deed en wit een sterke diagonaal gaf voor zijn eigen loper. Was dat beslissend, Yannick? Laat het weten 🙂 In elk geval: 1-0

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *