Westerlo 1 had wat in te halen en kwam met zijn sterkste opstelling naar onze club afgezakt. Dat leverde gemiddeld 50 ELO-punten overwicht op. Je zou dan kunnen uitgaan van een 2,5-3,5 nederlaag, maar het werd veel erger: 0,5-5,5. Een off-day.
Daniël (1, wit) hield na een weinig gezien openingsopzet lange tijd gelijke tred met IM Peek. In het eindspel TL vs. TP en pionnen leek de remisehaven in zicht, maar zwart had goed gezien dat hij met zijn loper kansen had op meer. We zagen de afloop niet, maar het werd wel 0-1.
Het bord van René (2, zwart) stond al na luttele zetten in brand, al was het wit dat met een paardoffer op f7 dat vuurtje aanstak. Er volgde een lange, tactische partij die uiteindelijk leidde tot T+P tegen T en pluspionnen. Ook René had remisekansen maar een zogenaamde bananenschil borg alle illusies op. 0-1.
Jan (3, wit) kwam snel in een eindspel met torens en lichte stukken terecht, waarin hij de enige open lijn en initiatief had. Helaas koos hij een plan dat nergens toe leidde, en dan ging het van kwaad naar erger. 0-1
Dries (4, zwart) zette zich met een drierijensysteem solide op, maar wit liet zich niet intimideren en koos resoluut voor de koningsaanval. Die leverde hem een kwaliteit op voor loper en pion. Helaas stond de zwarte koning te onveilig om de torens af te houden. 0-1
Yannick (5, wit) stond urenlang met de rug tegen de muur, met een loper die meer weg had van een dikke pion dan een stuk, maar buigen betekent niet barsten. Ook hier zagen we het einde van de partij niet, maar wit maakte toch maar mooi remise.
Jeroen (6, zwart) verloor eveneens. Helaas zagen we niets van die partij.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *