Koploper Mechelse 2 kwam minder sterk opzetten dan gewoonlijk, qua ELO vergelijkbaar met Deurne 1 de week voordien. Een aangezien we daar een 3-3 neerzetten, zat dat er ook nu misschien in. Helaas werd het een nederlaag, al is een 2-4 verlies tegen deze ploeg geen schande.
Jan (1) verschalkte zijn tegenstander met een schijnoffer in de opening, wat hem een pluspion opleverde. Zwart had daar wat compensatie voor, zijn stukken waren actief terwijl wit zich nog moest ontwikkelen. Na dameruil koos wit niet voor het beste plan, waardoor uiteindelijk een ongelijke-lopereindspel op het bord kwam en dat was remise. Intussen had Dries (2) al remise gemaakt in een partij waarin alles draaide om de heerschappij van de e-lijn, maar ook niet meer dan dat. Jan (6) ervoer wat het betekent met zwakke zwarte velden opgescheept te zitten. Wit schoof hem strategisch zonder pardon van het bord. Tobias (5) verloor ook na een kansrijk offer en in een vlijmscherpe stelling. Die niet waagt, niet wint, maar hier viel dat jammer genoeg tegen. Pascal (3) won een stuk tegen vijf (!) pionnen en dacht op een bepaald moment dat hij ondekbaar mat of damewinst had. Zwart haalde toch nog een toverzetje uit zijn hoed en redde de meubelen. Ook deze partij werd remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *