Tot de laatste ronde zal het spannend blijven. In alweer een rechtstreeks duel voor het behoud (acht ploegen zitten nog altijd op een zakdoek) werd het 3-3 tegen Moretus. ELO-gewijs had het een zege moeten zijn, maar dat lukte dus niet.
Daniël (1) verloor na een positionele partij waarin hij langzaam minder kwam te staan; een kwaliteitsoffer kon daar niets aan veranderen. Nikolaas (2), even terug in het land, posteerde een sterk paard op d3, maar de ondersteunende pion op e4 was een voortdurend zorgenkind. Een en ander leidde tot stukverlies. Zwart spartelde nog lang tegen, maar de nederlaag was niet te vermijden. Jan (3) wist de zwarte koningsstelling te verzwakken en een vrijpion op e6 te planten, die zwart moest blokkeren met de dame. De hele partij ging het erom of wit daarvan kon profiteren. Uiteindelijk lukte dat ook. Zwart misrekende zich tactisch en moest de dame inleveren. Dries (4) gaf een pion in de opening voor het loperpaar en sterk stukkenspel. Het bleek een prima keuze, want wat wit ook deed, hij werd langzaam van het bord geschoven. Yannick (5) zette een stevige drukstelling op waar zwart geen antwoord op had. Het leek een beetje op een hond die een been tussen de tanden heeft en die in geen honderd jaar meer wil afgeven. Tactische wendingen deden de rest. Jan (6) verslikte zich in de opening (‘na zeven zetten had ik plots door wat er komst was’) en kreeg een koningsaanval over zich die hem de kwaliteit kostte. In het eindspel lonkten er nog wel remisekansen, maar wit verloor uiteindelijk toch.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *