Eerste ronde van de zilveren toren: Voor mij is het reeds enige tijd geleden dat ik nog eens de zilveren torencompetitie heb meegedaan, door werkomstandigheden. Dit jaar spendeer ik daar een aantal vakantiedagen voor, eens zien of ik de ban van eerder (waar ik steeds slecht scoorde in de ZT) kon breken.

Deze eerste ronde dienden wij ons richting Turnhout te begeven, waar parkeren blijkbaar moeilijk is (waar niet tegenwoordig).

Bord 1: Kenneth speelde tegen jeugdspeler Xander Gijsels. Met zijn 1362 ELO toch ietwat ondergeklasseerd, wat meestal is met jeugdspelers.
Helemaal tegen zijn speelstijl in speelde Kenneth vrij secuur op theorie en zeer opbouwend.
Pas in het late middenspel wist Kenneth door een combinatie een pion te winnen, en door zeer secuur spel met de nodige tempi wist hij daar een tweede en een derde pion mee te winnen. Daaropvolgend kwam er door de pionnenloop een matweb op het bord waar de tegenstander waar de tegenstander niet meer uit geraakte.

Bord 2: Iets later gedaan dan bord 1 (heeft het daar iets mee te maken gehad?) zat Alejandro tegen Dusty Bracke. In een nietszeggende stelling werd er remise overeengekomen, daar waar er in de partij al helemaal niets gebeurd is.

Bord 3: Maarten Jacobs kwam goed uit de opening, bouwde zijn stelling goed op, maar overzag een zet en diende op te geven. Een goeie leerschool voor onze jeugdspeler zal ik maar zeggen…

Bord 4: Bruno Morez kwam redelijk uit de opening, speelde vrij secuur in het middenspel, maar kon het echter niet afmaken in het eindspel waar de tegenstander een pion meer had. Volgens mij had er meer in deze partij gezeten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *