Voorlaatste ronde

Avatar foto

DoorHerman Callens

dec 14, 2017 136 views

Verslag, met 'delay', over de Superfinale in Sint-Petersburg.

Voorlaatste ronde en daar komt ie! Svidler versloeg leider Fedoseev (foto: de twee kemphanen) en zorgde voor een hergroepering aan de top. Al deed hij dat niet alleen, want ook Malakhov won, van Volkov, en voegt zich bij de leiders. Ten slotte wist ook Riazantsev het volle punt te behalen tegen Sjugirov, wat hem op een gedeelde tweede plaats brengt. _LEESMEER_

Er zijn nu vier leiders, met 6/10: Fedoseev, Vitiugov, Svidler en Malakhov. Op een half punt volgt het drietal Dubov, Tomashevsky en Riazantsev. Veel verder moeten we niet kijken, want met nog 1 ronde te gaan is het zeker dat de winnaar(s) uit dit zevental komt (komen). Svidler en Malakhov moeten wel tegen elkaar, en kunnen bij een zege het aantal ex-aequo’s op de eerste plaats beperken.

In de damesgroep leed Gunina haar tweede nederlaag op rij, tegen Gritsayeva, waardoor haar kansen op de eindzege zowat onherstelbaar gecompromitteerd zijn. Verder zette Goryachkina haar remonte door, met winst tegen Ovod, en wist Bodnaruk Kashlinskaya uit de voorste gelederen te meppen.

Twee leidsters dus, met 6,5/10: Pogonina en Goryachkina. Daarachter een eenzame derde, Girya, met 6/10, en vervolgens een drietal met 5,5/10, dat in het beste geval nog een gedeelde eerste plaats kan halen, maar wellicht uit de eerste boot valt: Kashlinskaya, Gunina en Bodnaruk.In de laatste ronde spelen alle toppers tegen speelsters uit de tweede tabelhelft, er zijn dus geen rechstreekse confrontaties tussen kandidaat-winnaressen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *