Weg met de KBSB?

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jun 1, 2010 281 views

De KBSB davert op haar grondvesten. Na de fraudezaak waarvan ze slachtoffer werd, zit de bond met een groot liquiditeitsprobleem. De visies van de Vlaamse VSF enerzijds en de Waalse en Duitse federaties anderzijds om dit probleem op te lossen liggen mijlenver uit elkaar (waar hebben we dat nog gehoord?).
Zaterdag heeft er een Buitengewone Algemene Vergadering plaats, met o.a. het agendapunt ‘ontbinding van de KBSB’. Lees ook meer op Schaakfabriek. We zijn benieuwd.

Denk jij dat het zover zal komen dat de KBSB zal worden ontbonden? Stem in de poll!

2 reactie op “Weg met de KBSB?”
 1. Ik denk dat we vooral kalm moeten blijven en met het gezond verstand de zaken op een rijtje zetten. Op dit moment zie ik niet direkt voordelen om de KBSB “snelsnel” op te doeken.
  Vanuit liga Antwerpen plannen wij een extra RVB op woensdag 2/6/2010. Resultaat hiervan zal zeer kort naar de kringen gecommuniceerd worden (zodat we feedback kunnen krijgen). Er zijn jammer genoeg al een paar pijnlijke “miscommunicaties” de wereld ingestuurd, die m.i. enkel tot nut hebben iedereen een beetje zenuwachtig te maken/of beetje stemmingmakerij veroorzaken (mail van Van Melsen, gekleurd artikel op Schaakfabriek, …).
  Er worden m.i. minstens 2 zaken aan elkaar geknoopt die in sé niets met elkaar te maken hebben, nl:
  1. financiële situatie en hoe zorgen we ervoor dat er terug financiële middelen zijn om de korte termijnrekeningen te vereffenen (het budget voor 2010 werd immers op de vorige AV goedgekeurd, dus daar is in principe geen discussie over);
  2. hoe gaat de “bond” hervormd worden, zodat “jantje schaker” daar beter van wordt? Hoe kunnen tegenstellingen tussen noord en zuid aangepakt worden zonder dat ze verlammend/gijzelend werken? Gaan er koepelorganisaties verdwijnen, en zo ja de welke? Kunnen we een stuk professioneler omgaan en persoonlijke vetes in de bestuurniveaus minderen, …
  In de wandelgangen wordt aan een compromis gewerkt. De RVB van VSF zal donderdag 3/6 nog bijeen komen om een en ander kort te sluiten.
  Wordt dus nog heel snel vervolgd. Alleszins kan/zal ik de skoggers op onze AV op de hoogte houden van de meest recente stand van zaken.

 2. schaakfabriek zou beter lessen trekken hoe onvoorzichtig de media t.a.v. politiek omgaat met “informatie”

  ze zijn niet beter dan deredactie.be indien elke roddel als “nieuws” wordt behandeld

  of hoe de inhoud wordt gepasseerd door de vorm

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *