Wie gedacht had dat Werner en Daniël zonder slag of stoot de finale zouden bereiken, kwam gisterenavond bedrogen uit. Werner had de ganse partij wel een licht voordeel, maar kon enkel winnen omdat Jan T het toreneindspel niet secuur genoeg speelde. Daniël verging het nog moeilijker._LEESMEER_ Bart speelde een uitstekende partij. Hij offerde een pionnentje, maar kreeg daarvoor wel een stevige stelling. Hij won het pionnetje terug en kon alle stukken afruilen zodat een eindspel ontstond met ieder 5 pionnen en een dame. Bart behield het overzicht en gaf Daniël geen winstkansen meer. Werner en Bart dus naar de finale!

Volgende week volgt één van de hoogtepunten van het SKOG-seizoen: de Bekerfinale. Zoals we ondertussen wel gewend zijn komt Robert Schuermans – hebben we al eens gezegd dat hij ooit Belgisch Kampioen was – de finale en de troosting live becommentariëren. Niet te missen! De kleuren zijn al geloot:
Finale: Van Tichelen, Bart – Van den Brande, Werner
Troosting: T’Sas, Jan – Sadkowski, Daniël

3 reactie op “Werner en Bart naar finale!”
  1. Minder stond ik niet in de partij, het stond wel snel gelijk door veel stukkenruil. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door een actief vs. passief toreneindspel. Al bij al leerrijk: je offert beter een pion voor tegenspel en een open lijn dan te zitten wachten tot je tegenstander het juiste winstplan vindt.

  2. Ik had de indruk dat Werner licht voordeel had vanwege de loper op d4. Het is immers Werner die daardoor kan beslissen op welke moment de d-lijn geopend wordt.

  3. Ja, dat klopt wel, maar ik kon na dameruil altijd de b-lijn openen. Dat heb ik uiteindelijk te laat gedaan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *