We lazen op Schaakfabriek dat er dit weekend tijdens de KBSB-vergadering, naast de verkiezing van een nieuwe bondsvoorzitter, ook een belangrijke beslissing is genomen in verband met het Interclub-reglement. Deze luidt als volgt:_LEESMEER_

“Elke club geeft per ploeg een aantal effectieven dat minimum gelijk
is aan het aantal borden van de betreffende ploeg. Deze effectieven
moeten in totaal minstens de helft van het aantal te spelen partijen
spelen. De effectieven van een ploeg mogen niet in een lagere afdeling
of in een ploeg van in dezelfde afdeling uitkomen. De niet-effectieven
die invallen in een bepaalde ploeg moeten een ELO hebben die lager is
dan de hoogste effectieve speler van deze ploeg. (Deze regel gaat in
vanaf het seizoen 2010-2011)

Het is dus nog niet van toepassing voor het komende seizoen, maar zal het jaar daarna ongetwijfeld een grote invloed hebben op de ploegensamenstelling!

Een reactie op “Wijziging reglement Interclub”
  1. Was op die vergadering, in feite is het gelijkaardig aan het ZT-reglement, maar Tom Piceu zei me achteraf terecht dat dit de opstelling van de hoogste elo’s zou beïnvloeden.

    Nu in alle objectiviteit, die KBSB-vergadering was een pure schande. Een kindertuin voor volwassenen, waar 2 kemphanen op gegeven moment elkaar bijna in het haar vlogen. Ik vind het niet kunnen dat het hoogste orgaan in de Belgische schaakwereld niet eens in staat is om te kinderlijke opmerkingen als “ik sleep u voor het gerecht” te vermijden, gelijk of geen gelijk, zoiets is ongehoord.

    Een andere observatie (en daar kijk ik meteen voor in eigen boezem), het is zéér makkelijk om beslissingen te nemen zonder dat hier grondig over nagedacht of gediscussieerd is. De theorie zegt dat iedereen op voorhand dit doet om dan hun conclusie in stemgedrag te laten uiten. De Liga Antwerpen heeft dit gedaan, bv. er is rekening gehouden met de feedback van Mechelen en Moretus. Maar je wordt wel gedwongen een keuze te maken terwijl je au fond nog niet eens tot een goed debat bent gekomen met de aanwezigen.

    Tot slot, om bij een stemming onthoudingen niet te laten meetellen lijkt het me bizar dat de voorzitter zegt : “ik stel voor dat we hierover stemmen”.

    Het was lachen, maar toch maar zo mijn bedenkingen bij een schouwspel dat de schaakwereld liever kwijt dan rijk is.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *