Ploeg 3 moest deze ronde naar de KASK, een ploeg die absoluut niet in vijfde afdeling thuishoort. Een half punt halen was dan eigenlijk nog geen slecht resultaat. Ploeg twee boekte een mooie 3.5-0.5 winst tegen Brasschaat en blijft meedoen aan de top van het klassement. Ploeg 1 verloor van een sterk opgekomen KMSK 1. Nu dinsdag spelen alle ploegen, voor de enige keer dit jaar, tegelijk thuis.

3 reactie op “Zilveren Toren ronde 7”
 1. Zeer opgelucht over mijn partij want…

  Je komt aan op het 6e bord en ziet daar een jeugdspeler zitten van een jaar of 12 ofzo.

  Dan ben je toch al zeer op je hoede.
  Ik kende hem niet, een zekere Lee Deon (chinees), maar bon, je speelt met wit en je gaat ervoor regardless.

  Dan blijkt tijdens de partij dat na een zet of 10 het in de richting van “echt schaken” ging d.w.z geen passief gelanterfanter, maar een frisse aanval op je koning zien aankomen en zorgvuldig nadenken hoe je dat gaat pareren.

  Het werd een boeiend middenspel met zwart die zijn Dame en Toren naar de koningslijnen jaagt en wit die pareert met actief tegenspel.

  Uiteindelijk won ik enkel omdat zwart in de cruciale fase van de partij dacht het te kunnen forceren en te vlug begon te spelen, waardoor ik van een solide stelling loskwam in een gewonnen eindspel met kwaliteit en activiteit.

  Nadien zag ik zijn rating, 1851, voor een 12-jarige !
  En dan zie je op de liga -en kbsb site remises en winst tegen 1900,2000,2100,…

  Dat kereltje heeft talent, volgend jaar win ik daar niet meer van.

 2. Ploeg 2 won huizenhoog met 0.5-3.5 bij Brasschaat 3. Een voltreffer, zet ons nog eens 9 keer tegenover elkaar halen en we halen nooit nog een keer deze score tegen een ploeg die ongeveer gelijk staat in elowaardering. Het viel dus allemaal in de juiste plooi, ook mijn roetsjbaanspannende 75-zetter eindspel met toren en vijf pionnen met alles erop en er aan zoals geweigerde remises, damepromoties en vliegende tijdnood.

 3. Ik begrijp je opluchting, Quinten. Dat kereltje zit bij ons op school en was één van de leerlingen die vorig jaar de lessen schaken (opgestart via Johan Knabe) heeft gevolgd, maar dat niveau al lang voorbij was. Ik heb er zelf een paar keer tegen gespeeld, en dat was geen lachertje.

  Afgelopen november heeft onze jongeman deelgenomen aan het World Youth Championship (Open, U14) in Maribor, Slovenië, waar hij 5/11 scoorde, m.a.w. 4 keer winst tegen mindere goden en 2 keer remise, resp. tegen een 1976’er en een 2034’er.

  Overigens zal hij wel al 13 zijn (misschien zelfs 14, maar dat zou je hem niet aangeven): hij is geboren in 1999. Hoe dan ook, bij dergelijk ‘jong geweld’ kun je inderdaad maar beter op je hoede zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *