SKOG 1 had nog een theoretische kans op het behoud in eerste afdeling, maar dan moest er wel fors gewonnen worden van KMSK 1. Tegelijk moest de tegenstand steken laten vallen. Helaas, dat gebeurde allemaal niet. De 3-3 einduitstlag is wel een verdienstelijke afsluiter van wat we toch een beetje een pechseizoen mogen noemen. Bart (1) speelde een hele fraaie remise tegen een 200 ELO-punten sterkere tegenstander. In het eindspel met ongelijke lopers had hij zelfs een pion meer, maar de pionnenstructuur maakte dat er niet meer dan een half punt in zat. Jan (2) speelde lange tijd met licht voordeel een vroeg eindspel met 2T+L, waarbij hij zelf wel de mindere pionnenstructuur had maar ter compensatie wel heel actief spel en initiatief. Op het eind vond hij echter een winnende voortzetting niet, koos een verkeerd plan en verloor alsnog. Intussen had Wouter (5) zijn hand overspeeld en was Dries (3) na pionwinst serieus in nesten geraakt, waardoor hij een kwaliteit en op de duur zelfs nog meer materiaal verloor. Zo kwam er een zeldzaam eindspel op het bord waarin Dries T+P+pi had tegen D+3pi. Een makkie voor de dame, dacht je? Dries weerde zich als een duivel in een wijwatervat, zijn tegenstander raakte in tijdnood en zo sleepte wit uiteindelijk nog een remise uit de brand. Daarmee vergaten we haast te vermelden dat Maarten (6) kort na de opening een pion won, maar het duurde nog tot in het verre toreneindspel voor hij die kon omzetten in winst. En net zoals vorige zondag kreeg Pascal (4) opnieuw de kans om zijn eindspelkunsten te tonen. Weer ging het om een eindspel met ongelijke lopers, maar met goede techniek haalde hij het punt netjes binnen. Daarmee zit het ZT-seizoen er alweer op. Volgende seizoen spelen we met twee teams in tweede afdeling. Dat belooft!

3 reactie op “Zilveren Toren: SKOG 1 – KMSK 1: 3-3”
  1. Zot gedoe , die ZT . . TSM wint 9 op 9 , en toch zijn ze pas tweede….. Borgerhoutse verliezen dus tegen TSM en spelen nog een remise , en toch kampioen ?

  2. Heel eenvoudige verklaring voor Jan ! de bordpunten tellen niet de matchpunten

  3. weet ik , Alain. Maar het blijft gewoon onnozel . Alles winnen en toch niet winnen …..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *