De motor van SKOG 1 in de Zilveren Toren is duidelijk op topsnelheid aan het draaien. Na de 5.5–0.5 overwinning vorige ronde werd nu met 1–5 gewonnen van Brasschaat. Daardoor staat SKOG 1 nu gedeeeld derde en is behoud in eerste afdeling verzekerd, mit er voor de laatste ronde tegen TSM geen forfaits worden gegeven. SKOG II, tegen Burcht, en SKOG III, tegen Moretus, verloren wel.

5 reactie op “ZT: SKOG 1 verzekert behoud”
  1. Wat een onwaarschijnlijk straf resultaat! Proficiat, alle zes! Ik denk niet dat in de SKOG-geschiedenis ooit een ploeg top 3 eindigde in afdeling 1. Wie weet nu wel?

  2. Geweldig resultaat inderdaad, ondanks het Elo-overwicht van de tegenstanders!

  3. Yep. Gezien de tegenstanders van de andere team is een derde plaats inderdaad nog mogelijk.

  4. Pascal,in uw partij in het kader van de ZT op verleden dinsdag tegen Jan Gooris denk ik dat je op een bepaald moment de remise hebt laten glippen.Je had namelijk in het eindspel toen de witte K al op b6 (of b7) stond,jouw zwarte L vande witte velden naar b5 kunnen overbrengen om de 2 pionnen op a6 en c6 te verdedigen.Als wit dan a4 speelt,sla je met de L pion a4,waarna de witte K slaat op a6,maar dan speel je opnieuw L b5.Er is dan voor wit geen doorkomen aan,temeer daar je steeds jouw L voor een pion kunt offeren indien nodig.

  5. Klopt, Patrik. Ik heb mijn loper ook naar b5 gebracht, maar Jan G speelde eerst zijn koning naar a5 vooraleer a4 te spelen. Ik moet het nog bekijken maar ik denk dat het op die moment al verloren is.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *