4 Skoggers in Gent

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

apr 2, 2013 201 views
5 reactie op “4 Skoggers in Gent”
 1. Het is me wel al opgevallen dat ik er op internetfoto’s jonger uitzie dan in ’t echt.

 2. Het paasweekendje bij de KGSRL zal me wel lang bijblijven,denk ik.Kwestie van organisatie en gedragscode van de aanwezige spelers heb ik zelden zoiets meegemaakt.Het begon al bij de aanmelding;men had mijn naam verkeerd opgeschreven.Het is me niet vaak overkomen dat medespelers de wellevendheid zo aan hun laars lappen;ik althans ben gewend na afloop van mijn partij zo weinig mogelijk lawaai te maken om mijn nog druk bezig zijnde collega´s zo min mogelijk te storen.Maar slechts weinigen van het gezelschap aldaar in Gent aanwezig,schenen mijn beleefde ingesteldheid te delen.
  Ook de regels schenen voor elke partij anders geinterpreteerd te worden:ik heb als toeschouwer meegemaakt dat partij A wel 6 maal zijn koning in schaak liet staan zonder dat partij B dit zag en dit gebeurde tijdens een partij tussen twee kanshebbers voor de ereplaatsen.Ikzelf heb tijdens 1 partij mijzelf schaak gezet ,maar natuurlijk was mijn tegenstander er als de kippen bij om de partij te claimen.
  Tijdens de pauzes tussen de ronden door konden we iets drinken of eten in het cafe op het gelijkvloers,gevestigd in hetzelfde lokaal.Ik heb nu niets tegen gehandicapte mensen,maar er was steeds een gehandicapte jongen in een rolstoel aanwezig,die constant de doorgang in het cafe versperde.(Gert De Block kan dit beamen).Zoals gezegd,de organisatie was erg pover;als je dan nog weet dat we eigenlijk speelden in een veredelde kruipruimte,kunt ge voor uzelf wel een sfeerbeeld ophangen.
  Ook de mentaliteit van verschillende (socialistisch gestemde) spelers aldaar brak mij op;beleefdheid en tact waren daar ver te zoeken in de lokalen van de KGSRL,Abrahamstraat te Gent.
  Ik heb er niet goed gespeeld,maar dat was zeker niet alleen aan mij te wijten.Zo overspeelde ik tijdens de laatste partij mijn tegenstrever (met een hogere Elo dan ik) volledig om met een loper voor en een gladgewonnen stelling (ja,opgeven,wat dacht je nu ?)nog te blunderen in de eindfase van de partij na plots lawaai en rumoer achter mij na afloop van een andere partij,hetgeen mij enorm stoorde en mijn concentratie volledig in de war bracht.
  Velen zullen wel weer zeggen dat het allemaal mijn eigen schuld is,maar ik weet wel beter.
  Je moet bij dit alles bedenken dat er bij dit tornooi om harde valuta geknikkerd werd.
  Ik hoop dan ook dat dit de laatste keer is dat zoiets mij overkomt en dat ik in de toekomst van dergelijke nare ervaringen bespaard blijf.Ik kan de ernstige,rechtgeaarde schaker maar 1 goede raad geven:blijf voortaan weg uit die armoedige ,triestige lokalen van de KGSRL,Gent.
  Het is er ARMOE TROEF,op elk vlak.
  Het enige lichtpuntje was dat de broodjes er goed waren en dat ook het restaurant,dat we tijdens de eerste dag op de middag bezochten,best meeviel.
  Om deze triestige dag te vervolledigen,werd ik bij de terugreis in het Station van Gent Sint-Pieters aangesproken door een vrouw van Poverello…
  Ik dacht bij mezelf:ja,dit ligt inderdaad in de lijn van mijn opgedane ervaring in Gent.
  Patrik B.

 3. Welkom in de schaakschrijversgilde Patrik. een goede raad van een ancien : uit ervaring weet ik dat je alleen maar moet opletten dat je niet beter begint te schrijven dan dat je schaakt !

 4. Oei, ik zie mijn naam hier opduiken 🙂
  Ik doe al 15 edities mee aan het C&D tornooi van KGSRL en keer steeds tevreden huiswaarts. We krijgen er zelfs op maandag twee paaseitjes.

  Het klopt wel dat hun bar wat te klein is om 50 à 100 spelers te bedienen. Na elke ronde sta je kont-aan-kont omdat de toog niet al te lang is en de mensen slechts met 2 bedienen. Staan ze daar met drie te tappen dan lopen ze wellicht in elkaars weg. Het speellokaal vind ik wel ok. Behalve misschien in de analyseruimte waar op borden het contrast tussen donkere en witte velden bijna volledig weg is. Vanavond ben ik daar ook ; we spelen er de Memorial Jan Van Leeuwen op electronische borden, te volgen in de bar annex kruipruimte 🙂

 5. Beste Patrik ik begrijp dat je dit niet leuk vind om in deze omstandigheden te moeten schaken. Maar het is zeker niet de schuld van Gent hoor maar van de aanwezige mensen . En als je echt totale stilte wil moet je er voor zorgen dat je toernooien kiest waar ook GM of Im spelen daar is het meestal stil! Ik maakte trouwens ongeveer hetzelfde mee als jij laatste ronde zilveren toren mijn team zat vlak tegen de deur die dus om de minuut open en dicht ging met een hels lawaai ook nog eens de mensen die staan te fluisteren en praten vreselijk gewoon maar ja we moeten ons daar blijkbaar bij neerleggen gouden tip !! oordopjes insteken want ook al vele spelers doen !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *