47 deelnemers voor de Beker Adams, dat is een absoluut record. 17 spelers zijn tijdens de voorronde komende dinsdag nog vrijgesteld. De andere 30 spelen al hun eerste partij.

Enkele bijzonderheden uit het Beker-reglement:

  • Voor de kleur wordt geloot, tenzij het verschil in elopunten minder dan 50 punten bedraagt. In dit geval krijgt de hoogste elo sowieso wit. (de gelote kleuren staan in de paringstabel)
  • De winnaar van de partij kwalificeert zich, de verliezer is uitgeschakeld. Bij remise kwalificeert
    de speler met de minste Elo-punten zich. Dit betekent dat de speler met meer elo altijd moet
    winnen om zich te kwalificeren voor een volgende ronde.

Hou zeker de finaledag 28 mei vrij want dan komt oud-Belgisch Kampioen Schuermans ons naar jaarlijkse gewoonte live meer uitleg geven over de finale en troostingpartij. Niet te missen!

Het Laddertoernooi loopt nog door – voor wie niet deelneemt aan de Beker of uitgeschakeld is – tot en met de halve finale van de Beker.

Door de raamwerken worden de Bekerpartijen gespeeld in Zaal 1 van ’t Parkske en de Ladderpartijen in de Rode zaal boven het Theatercafé. Er is geen mogelijkheid tot blitzen tot wanneer de nieuwe ramen er zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *