Onder voorbehoud. Ik begin dit artikel om 0u39 ’s nachts, maandagmorgen dus. De KBSB-site vermeldt intussen alle uitslagen uit onze reeks, behalve die van directe concurrent Turnhout tegen Gent. De stand is kennelijk wel compleet: iedereen heeft er 11 ronden opzitten, Turnhout eindigt met 4 matchpunten en 11 bordpunten, resp. 2 en 2,5 minder dan SKOG 3. Dat zou duidelijk moeten zijn, maar omdat die ene uitslag er niet staat, om redenen die normale mensen niet kunnen bevroeden – wat voor een klungelaars zijn het daar bij die KBSB? – kan er nog altijd worden getwijfeld. Iemand zei vandaag nog: jij wordt niet snel kwaad, toch? Ik wil dat niet met alle geweld ontkennen, maar men mag drie keer raden hoe het nu zit …

Ach, even die laatste ronde verslaan toch maar. Intussen volgen we met een half oog hoe Toronto afloopt (spoiler alert: bij de dames is Tan de nieuwe uitdaagster). We hadden de zaken in eigen hand, zo heet dat: Turnhout kon ons nog enkel bijbenen als ze wonnen van Gent, en wij verloren van TSM. Een punt (of meer) voor ons en het was game over voor hen. Ook als wij nipt verloren en zij nipt wonnen, zaten we goed, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het begon op bord 3, waar Lucas een ongelukkige partij speelde en relatief snel het hoofd moest buigen. Wout op bord 2 kwam in het eindspel een stuk achter maar had wel enige pionnencompensatie. Dat draaide gelukkig nog uit op remise. Ook op bord 1 werd het remise, maar hoe Jeroen dat gefikst heeft is mij volledig ontgaan, en de woordkeuze betekent natuurlijk niet per se dat het daar alle hens aan dek zou geweest zijn: ik heb er gewoon niets van gezien. Daarmee was wel één punt bereikt, maar nog lang geen veiligheid. Op bord 4 maakte Herman er nog maar eens een marathonnetje van, zodat hij nog bijna het afsluitende etentje miste. Allemaal voor niets overigens, uiteindelijk kon hij ook niets uit de brand slepen.

Kortom, een 1-3 nederlaag en dus werd het afwachten of Turnhout dan toch nog voor een klein mirakel had kunnen zorgen. Maar hoe dat verliep kon u uit mijn eerste alinea al afleiden. Het is nu 1u28 en de KBSB weet nog altijd van niks. Onvoorstelbaar (hier stonden eerst drie andere woorden, maar ik heb mezelf gecensureerd).      

7 reactie op “IC SKOG 3 – TSM 3”
 1. Het resultaat van Turnhout tegen Gent is nog niet verrekend. Er staat wel (ten onrechte) 11 partijen gespeeld, maar als ge de bordpunten nakijkt zijn er 4 te weinig en hebben beide ploegen nog hun aantal dat ze hadden na ronde 10…. Maar alle andere resultaten van TUSK zijn wel ingegeven en verrekend. Wat is der aan de hand ????? Het blijft afwachten …..

 2. Uitslag is 1-3 voor KGSRL. Lijkt me dus dat SKOG 3 gered is. Effe spannend maar dat hoort erbij.

 3. Nagevraagd bij Luc Cornet: hij moet nog checken of de ploegopstellingen correct waren, maar wat Bart aangeeft, klopt. SKOG 3 is dus normaliter gered!

 4. Nu is ook de site van de KBSB aangepast : 1-3 voor Gent. Voor volgend jaar zullen we toch echt wel versterking kunnen gebruiken in vierde : ikzelf op de eerste plaats . En er komen genoeg jongeren aan die mijn plaats kunnen innemen. En dan kan ik (misschien) weer gezellig met Carlo , Gert en Benny spelen (daar speelden we 2 jaar geleden kampioen mee in vijfde !!) .

 5. Het is wel opvallend te moeten vaststellen dat in de reeks van SKOG 3 in kwestie,nl groep 4G,juist de uitslagen van Tusk3 en SKOG3 en van Deurne 3 zondagavond nog NIET werden gepubliceerd.Ook is het DROEVIG en ergerlijk om vast te stellen dat noch op de website van KGSRL en op die van Tusk iets werd vermeld van uitslagen van die bewuste ploegen van ronde 11 van de interclub.Overigens,op de website van KGSRL werden in de rubriek Interclub enkel van de bovenste drie ploegen de uitslagen van de vorige ronden gepubliceerd.Hoe kan dit nu ?Hecht men daar geen belang aan de uitslagen van de mindere goden ?Allemaal vreemd toch.
  Nog vreemder is het te moeten vaststellen dat men op de website van Tusk jaren in het verleden leeft en dat op die site de uitslagen van interclubontmoetingen van Tusk3 helemaal niet vermeld worden.Van klungelen gesproken.Volgens mijn bescheiden mening zijn dergelijke toestanden enkel in Belgie mogelijk.

 6. @ Patrik wat de informatie op websites van andere clubs betreft… het is nu eenmaal zo dat we als club met het gat in de boter gevallen zijn dat Pascal zijn skills de vrije loop laat gaan en we daarmee waarschijnlijk een van de beste websites hebben voor een schaakclub in België. Niet alle clubs hebben dat geluk.

  Dit is overigens niet alleen in België zo hoor, maar in eender welk land waar een sport/hobby op amateurbasis uitgeoefend wordt.

 7. Ja,Wouter,we zijn ongetwijfeld lid van de beste schaakclub in Belgie als het op spellokaal,accommodaties en de website aankomt.We mogen ons inderdaad gelukkig prijzen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *