Op de vertrouwde locatie (Royal Esso Club) had vrijdag (20/12) het 58ste Kersttornooi van SK Deurne plaats. We namen deel met één ploeg, waarin Jan te elfder ure (het kan ook iets vroeger geweest zijn) werd vervangen door Mateo. In totaal deden er 21 teams mee, oftewel 126 spelers, en dat was vooral merkbaar net voor de aanvang, toen iedereen beneden stond  te drummen. _LEESMEER_

Iets na achten gingen de klokken in gang en gingen sommigen een gang: alvast één partij was na nog geen 3 minuten al beslecht. Zelf hielden de SKOG’ers het wat langer uit. Een kort overzicht (bord en kleur tussen haakjes):

Herman (27) won met zwart van Steven Liekens (SK Deurne 2), die een vervroegd kerstcadeau gaf, zijnde een volle toren in gelijke stelling. Kenneth (32), met wit tegen Paul Jacobs (SK Boris Spassky Schilde 1), speelde in zijn bekende stijl maar net iets te voortvarend, en dat wreekte zich. Enrique (34), met zwart tegen Erik Laporte (SK Noorderwijk 1), meldde halfweg: “Ben weer aan’t knoeien”, en het kwam inderdaad niet meer goed. Ghislain (40), ook met zwart, wist tegen Bart Vinck (SK Moretus Hoboken 2) een stevig stel pionnen centraal op te stuwen en haalde de buit binnen. Maarten (44) had wit tegen Louis Corbeel (TSM Schaakclub 1), en wist een aanvankelijk redelijk gelijkopgaande partij mooi af te maken. Mateo (63), ten slotte, verloor met wit tegen Sadegh Djokar (Remise Brasschaat 2), maar dat gebeurde voor mij helaas buiten beeld.

Slotsom: het SKOG-team behaalde een verdienstelijke 3/3, wat goed was voor een 13de plaats en één schaakbord. Winnaar werd Remise Brasschaat (ik dacht 2, maar anders was het 1). Tot slot nog een hartelijk proficiat aan de hele organisatie van en met SK Deurne, voor een alweer gezellig en geslaagd kersttornooi.  

2 reactie op “58ste Kersttornooi SK Deurne”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *