20 ploegen van duo’s of solo’s speelden afgelopen zaterdag 12u blitz in Lier. 48 rondes van telkens 5′ per persoon stonden op de planning. Onder hen 4 SKOG-ploegen: Michel/Marc, Nikolaas/Pascal, Bart/Gert en Wouter.

De puntentelling was nogal ingewikkeld en moeilijk om volgen maar het kwam er op neer dat elke ploeg een gewogen gemiddelde kreeg op basis van hoeveel ieder van de ploeg aan het bord zat. Je puntentotaal werd dan gedeeld door die gewogen elowaarde en vermenigvuldigd met 10.000. Een complex systeem maar het zorgde er wel lange tijd voor dat in principe iedereen kans maakte om het toernooi te winnen.

De eerste fase van het toernooi bestond uit een dubbele round robin van 38 ronden. De SKOG-duo’s wisselden elk uur van speler zodat de andere wat kon uitrusten/toekijken/blitzen. Na 38 ronden werd het klassement opgesplist in twee en vond er een play-off plaats in een A- en B-reeks. Pascal & Nikolaas hadden er tot dan toe al een sterk toernooi op zitten en konden de play-offs aanvatten op een zesde plaats terwijl hun gemiddelde elo maar het 14de van het toernooi was. Ook Wouter (die dus élke ronde speelde!) behaalde dankzij zijn 8ste plaats een plekje in play-off A. Michel & Marc en Bart & Gert mochten aantreden in play-off B.

In die play-offs deden alle SKOG-ploegen het zeer goed. Pascal en Nikolaas bestendigden hun zesde plaats (al hadden er in de laatste partij nog enkel plaatswinsten ingezeten als Pascal zijn betere stelling had kunnen afwerken) en ook Wouter consolideerde op plaats 8 van Play-off A.

In play-off B knokten Michel & Marc zich naar plaats 2 en vielen daarmee zelfs in de prijzen. Voor Bart & Gert was dat net niet het geval met hun vierde plaats.

Het was een zeer gesmaakt en gezellig toernooi dat hopelijk volgend jaar herhaald wordt.

Enkele sfeerbeelden vind je in ons fotoalbum.

2 reactie op “7 Skoggers in Lierse blitzmarathon”
  1. Was een heel leuk toernooi en m.i. vlekkeloos georganiseerd door onze buren uit Lier.

    Ik kan iedereen aanraden om de volgende editie ook eens mee te spelen!

  2. De buren uit Lier danken jullie voor de talrijke aanwezigheid en het spelplezier!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *