8 x elologica

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 15, 2019 239 views

In de vorige ronde van de Beker Adams was het al zo, gisteren was het terug zo: in alle partijen werd de elologica gerespecteerd. Ook al klinkt dit een pak droger dan de praktijk. Zo ontsnapte Alain aan een remisecombinatie van Rudi, beet Pascal ei zo na zijn tanden stuk op een taaie Jef en kon Paul pas in het diepe eindspel Ghislain uit de Beker wippen.

De 8 resterende spelers, strijden volgende dinsdag voor een plaats in 'het zaaltje'.

Dinsdag 4 juni mag iedereen met fluo aanduiden in de agenda. De finale en troosting worden dan gespeeld in de kleine speelzaal. Tegelijkertijd worden beide partijen live becommentarieerd door voormalig Belgisch Kampioen Robert Schuermans. Iedereen is welkom om deze prachtige avond te komen meemaken!

2 reactie op “8 x elologica”
  1. Zo zie je maar weer dat schaken tegen een tegenstander met minder ELO niet vanzelfsprekend bij voorbaat een uitgemaakte zaak is.Ik kan niet begrijpen dat Ghislain V. een partij,die zo uitstekend stond voor hem,alsnog verloren heeft.Ook Alain en Pascal hadden het moeilijk om hun Elo-overwicht te laten gelden.Ook mijn tegenstrever Benny P.had remisekansen in onze onderlinge partij;natuurlijk kan je zeggen dat de winnaars meer inzicht hadden in de complexe stellingen,en daarom verdiend gewonnen hebben,maar toch.Het feit dat Rudy tegen Alain in hun partij de remisecombinatie niet zag,wijst op een gebrek aan inzicht en wijst niet op geluk hebben van Alain.Hetzelfde geldt voor de andere verliezers,zij misten inzicht in de stellingen,die op het bord kwamen;dit heeft niets met geluk van de winnaars te maken…Natuurlijjk;als je deze stellingen krijgt tegen een sterkere tegenstander,zullen de partijen wel in remise eindigen…Een teken aan de wand ?…

  2. zoals ze in de opera zeggen : it aint over till the fat lady sings.
    Tot zet 29 stond Ghislain volgens de analyse duidelijk beter.Dan volgden enkele mindere zetten en vanaf zet 35 nam ik het initiatief over. Toen ghislain uiteindelijk door zijn vlag ging, stond er blijkbaar een mat in 8 op het bord.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *