Een eitje

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

mei 22, 2019 276 views

400 elopunten, dat was zo ongeveer het eloverschil op elk bord van de kwartfinales van de Beker Adams.  'Een eitje' voor de elofavorieten zouden de Nederlanders zeggen, maar dat zou even anders uitdraaien. Pascal schoof zijn koningspionnen ver door tot in Pauls stelling die genoodzaakt zag een stuk te geven voor deze indringers en moest even later de hand schudden.
De andere drie kwartfinales vorderderden ondertussen richting middernacht zonder dat er enig elo-overwicht op het bord te zien was. Tony had dan wel een pionnetje gewonnen tegen Jan maar kon dat pas verzilveren in het diepe eindspel. Patrik liet ondertussen toe dat Frank zijn toren op de voorlaatste rij kon zetten, moest opletten voor matnetten maar kon uiteindelijk toch winnen toen Frank in tijdnood een vork overzag. En Alain, die had al in de opening Marts loper buitenspel kunnen zetten, maar liet hem dan terug in de stelling komen door enkele mindere zetten. Mart hield het hoofd koel, rukte met zijn vrijpion naar de overkant en dwong Alain tot overgave. Een omelet is ook een eitje.

Herinnering: binnen 2 weken is iedereen welkom voor de live-verslaggeving van de Beker Adams. Niet te missen!

Een reactie op “Een eitje”
  1. Zo zie je maar hoe je moet opletten met commentaar toen mijn tegenstander zijn loper naar buiten kwam stond het +4 voor mij !! Heb drie blunders na elkaar moeten doen om te verliezen ! Het is eigenlijk al een kunst op zich op dat nog te verliezen ! Het is niet voor niets een nederlander dat zijn vechters tot de laatste snik ! Mart greep terecht zijn kans na mijn blunder . Wat trouwens helemaal knap was hij had eeuwig schaak !! Maar nee hoor hij ging voor de mat !! Ik wens mijn tegenstander veel succes de halve finale . Zelf ga ik nu een tijd stoppen met schaken het is goed geweest

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *