Afscheid Paul Mertens

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jun 19, 2007 214 views

Vorige vrijdag overleed ex-lid Paul Mertens. Paul was lid van onze club in de beginjaren en – als veelbelovend schaker – de allereerste clubkampioen. Die titel won hij tweemaal. Hij verdween daarna lange tijd van het toneel. Bij zijn comeback in 1999 won hij tweemaal de beker. Hij werd ook twee keer tweede in het clubkampioenschap, telkens na Daniel Sadkowski. Na zijn vertrek uit onze club was hij nog enkele jaren lid van Schaakkring Brasschaat. Een hartaandoening werd hem uiteindelijk fataal. Paul is 61 jaar oud geworden.

Een reactie op “Afscheid Paul Mertens”
  1. Ik heb Paul goed gekend, vermoedelijk het beste van alle Skoggers. Hij was soms rudimentair grof en onbeleefd, anarchistisch in zijn denken en handelen, een der zovelen met een drankprobleem, agressief, een sloddervos en een spotvogel. Maar hij was ook erg intelligent en geestig, en af en toe zelfs gevoelig. Dikwijls gingen hij en ik vroeger nog wat eten na de schaak, soms echt te laat, en daarbij kwam het dikwijls tot persoonlijke gesprekken, echt tof. Ik denk dat hij wist wat hij deed, ik bedoel sterven op je 61e en dat hij daar al heel lang voor gekozen had en daar niets mee in zat. God hebbe zijn ziel, en moge hij nu de rust vinden die hij hier beneden nooit gevonden heeft.
    Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *